FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Με νομοθετική ρύθμιση να δοθούν με οριστική παραχώρηση οι εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:

Το διαχρονικό και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της κατανομής των εκτάσεων της πρώην λίμνης της Αγουλινίτσας θα πρέπει με οριστικό τρόπο να αντιμετωπισθεί, και τούτο μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος διατύπωσε και το σχετικό αίτημα που επί της ουσίας αποτελεί και αίτημα αναρίθμητων αγροτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, για το πρόβλημα διανομής εκτάσεων, υπήρξε προσωρινή λύση στην τελευταία χρονιά, και αποφεύχθηκε έτσι η εκμετάλλευση εκτάσεων είτε από μεγάλες εταιρίες είτε από άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τον Νομό μας, και δόθηκε πάλι μετά από επίμονη προσπάθεια στα χέρια των αγροτών.

ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

Επειδή όμως το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να λύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε φορά, παρατείνοντας την αγωνία των παραγωγών, ο Ηλείος βουλευτής τονίζει ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για την οριστική διευθέτησή του με μόνιμη παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων στους καλλιεργητές των παραλίμνιων κοινοτήτων.

Ακόμη και στην περίπτωση διαγωνισμού – αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά – το στοιχείο της εντοπιότητας για τους παραλίμνιους παραγωγούς θα πρέπει να είναι ισχυρό και να αποτελεί το πιο ισχυρό πρόκριμα της διαδικασίας.

Απαιτείται λοιπόν προσεκτική εξέταση του ζητήματος και εξεύρεση πολιτικής λύσης η οποία είναι δυνατόν να δοθεί με την επιζητούμενη νομοθετική ρύθμιση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος