
Συζητήθηκαν βασικά θέματα για ΔΟΥ και φοροτεχνικούς
- ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΑΟΥΛΑΡΗΣ
Συνάντηση με τον Υφυπουργός Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Κώτσηρα, είχε ο τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Ηλείας Αλέξη Νταουλάρη.
Στην συνάντηση ετέθησαν προς συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση λύσεων, ζητήματα που αφορούν τόσο τον κλάδο των φοροτεχνικών όσο και θέματα που έχουν σχέση και συνδέονται με την Ηλεία στο ίδιο αντικείμενο.
Ειδικότερα για το Νομό μας επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης με ανάλογο προσωπικό των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών σε Πύργο και Αμαλιάδα, καθώς και στις δύο παρατηρείται υποστελέχωση που αποτελεί και μια από τις αιτίες για την δημιουργία προβλημάτων στην προώθηση και διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες.
Ένα δεύτερο θέμα ήταν η επίσπευση των διαδικασιών στους ελέγχους που απαιτούνται για την επιστροφή ΦΠΑ κυρίως προς τους αγρότες μας. Για τους αγρότες εξάλλου έντονος προβληματισμός διατυπώθηκε και για το θέμα του ψηφιακού δελτίου αποστολής σε σχέση με την σύγχυση και την ταλαιπωρία που μπορεί να υπάρξει.
Πέραν αυτών έγινε συζήτηση πάνω στη βάση της επίλυσης προβλημάτων των λογιστών όπως η διαδικασία που αφορά την επιβολή υψηλών προστίμων με αφορμή τα δελτία αποστολής, την απόφαση που αναμένεται για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν σχετικά με το επίδομα ενοικίου την διαχείριση φορολογικών δηλώσεων από τους επαγγελματίες του κλάδου για αποτροπή λαθών και αστοχιών, καθώς και για άλλα επίκαιρα θέματα.
Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική όπως χαρακτήρισε συζήτηση και δήλωσε ότι και ο ίδιος θα παρακολουθεί την πορεία της εξέλιξης των θεμάτων σε συνεργασία με τους φοροτεχνικούς για να επιτευχθεί η εξεύρεση των καλύτερων λύσεων.