FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: “Σχέδιο για πρόληψη και αποκατάσταση”

Ημερομηνία: 30-11-2021 | Συντάκτης:

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της πολιτείας, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ηλεία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε σε κεντρικό επίπεδο και δρομολογήθηκε η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου το Νομό με εντολή του πρωθυπουργού, το οποίο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές των δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και την συμμετοχή τριών Γενικών Γραμματέων.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στα σημεία τα οποία έγινε αυτοψία και στις συσκέψεις στους δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού, δήλωσε σχετικά:

«Η κλιματική κρίση χτυπά για ακόμη μία φορά το Νομό Ηλείας, αντιμετωπίζουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και οι υποδομές μας παρουσιάζουν διαχρονικά προβλήματα. Ωστόσο η ανταπόκριση της πολιτείας υπήρξε άμεση. Αυτό μαρτυρά η παρουσία στο Νομό του Υφυπουργού στον πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου και τριών Γενικών Γραμματέων, με αποκλειστικό σκοπό, όλοι μαζί, σε αγαστή συνεργασία, κεντρική εξουσία, Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, να εργαστούμε για την αποκατάσταση όλων των υποδομών που έχουν καταστραφεί, να εκτελεστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία χρειάζονται γιατί το φαινόμενο είναι έντονο και μπορεί να αντιμετωπίσουμε εκ νέου παρόμοια προβλήματα και φυσικά να αποζημιωθούν όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές. Στις προτεραιότητές μας η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης που θα ανταποκρίνεται σε όλα τα διαχρονικά προβλήματα και θα έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα και η ενεργοποίηση του μηχανισμού καταβολής άμεσων αποζημιώσεων, διεκδικώντας παράλληλα και επιπλέον κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και φυσικά έχουμε μπροστά μας το τεράστιο έργο της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων. Εστιάζουμε στην πρόληψη και πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό και τους Γραμματείς για την άμεση ανταπόκριση, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στη μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ημερών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος