FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Νέα παρέμβαση για την Κορινθιακή σταφίδα

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Με ερώτηση του στον αρμόδιο Υπουργό, ζητά στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών

-Μεμονωμένες ενέργειες παραπλάνησης των σταφιδοπαραγωγών και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα επιτείνουν το αρνητικό κλίμα

Νέα παρέμβαση του βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου για την Κορινθιακή σταφίδα, ο οποίος κατέθεσε νέα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για την εξεύρεση τρόπων στήριξης του προϊόντος και των παραγωγών.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, το προϊόν της Κορινθιακής σταφίδας, ένα εκ των βασικότερων αγροτικών προϊόντων που παράγει η χώρα μας και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρελθόν, διανύει περίοδο κρίσης και ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί από τους παραγωγούς είναι ορατός.

Καταστροφικό να χαθεί το προϊόν από το Νομό

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τον νομό Ηλείας και για τους υπόλοιπους νομούς που παράγεται η σταφίδα αλλά και εν γένει για την οικονομία της χώρας» επισημαίνεται στην ερώτηση και σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται ότι:  

«Τόσο η υγειονομική κρίση, απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν αναδιαμορφώσει το τοπίο και η Κορινθιακή σταφίδα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Η χαμηλή τιμή που έχει διαμορφωθεί την τελευταία διετία για το προϊόν έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε αδιέξοδο και στα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί η παραπληροφόρηση καθώς και διάφορες μεμονωμένες ενέργειες που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους παραγωγούς με στόχο την εκμετάλλευσή τους και όχι την σωτηρία την οποία προσδοκούν προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά».

Ο κ. Νικολακόπουλος τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί το προϊόν από το νομό μας και τη χώρα, με την επισήμανση ότι κάθε ενέργεια που στοχεύει στην παραπλάνηση των παραγωγών με στόχο την διάθεση του προϊόντος σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και κάθε υπόσχεση που δίδεται χωρίς αντίκρισμα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του προϊόντος, γι’ αυτό και η πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει τους παραγωγούς και το προϊόν και όπως και πέρυσι απαιτείται ανάλογη στήριξη.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτά τον Υπουργό:

-Με ποιους τρόπους εξετάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στηρίξει το προϊόν της Κορινθιακής σταφίδας και τους παραγωγούς;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος