FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Απεγκλωβισμός» από την προσωπική ευθύνη για παλιές οφειλές Νομικών Προσώπων

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:

-Μια σημαντική αλλαγή που ευνοεί πολλούς συμπατριώτες μας

– Ο Ηλείος βουλευτής καλεί όσους εμπλέκονται να σπεύσουν για την αίτηση απαλλαγής μέχρι τις 12 Μαρτίου

Στην ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή που επεφύλαξε ο πρόσφατος νόμος 4646/2019 για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας με ευνοϊκές τροποποιήσεις περί ευθύνης μέλους μιας διοίκησης στην περίπτωση οφειλών, αναφέρεται με χθεσινή επισήμανσή του, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον «απεγκλωβισμό» προσώπων που διετέλεσαν είτε σε νευραλγικές θέσεις, είτε σε διοικήσεις Νομικών Προσώπων και τα οποία έφερναν παράλληλα την ευθύνη, προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή φορών, προστίμων και άλλων υποχρεώσεων, ανεξαρτήτως από τον χρόνο που αυτά βεβαιώνονταν (από προηγούμενες διαχειρίσεις κλπ).Τώρα – όπως τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος – η ευθύνη αυτή βαραίνει τα πρόσωπα μόνο σε φορολογικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στο χρόνο της θητείας τους, και μόνο αν έχουν υπαιτιότητα για την μη πληρωμή τους.

Οι νέες ωστόσο ευνοϊκές διατάξεις περιλαμβάνουν και εκκρεμείς υποθέσεις που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούσαν πάρα πολλούς πολίτες και στην Ηλεία. Σε αυτούς δίνεται πλέον η δυνατότητα να απαλλαγούν με την υποβολή ειδικής αίτησης στην αρμόδια αρχή μέσα σε χρονικό διάστημα έως και τις 12 Μαρτίου (12-03-2020).

«ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

Με βάση τα ανωτέρω ο Ηλείος Βουλευτής καλεί όλους όσους εμπλέκονται με παλιές και χρονίζουσες τέτοιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι μέχρι τώρα υπόλογο οι ίδιοι για οφειλές που δεν τους αναλογούν και ενδεχομένως να έχουν δεσμευθεί τραπεζικοί τους λογαριασμοί ή περιουσιακά τους στοιχεία, να σπεύσουν στον υποδεικνυόμενο χρόνο να κάνουν την αίτηση που απαιτείται και να προχωρήσουν τη διαδικασία που παραλλήλως είναι και «ευκαιρία» για τους ίδιους, απαλλαγής και από τις δικαστικές ή φορολογικές περιπέτειές τους.

Σημείωσε ακόμη ο κ. Νικολακόπουλος, ότι ο Νόμος με τις νέες διατάξεις και τον περιορισμό της ατομικής ευθύνης μόνο για τη διάρκεια που κάνουν πρόσωπο είχε την ευθύνη διαχείρισης, έρχεται να αποκαταστήσει την «τάξη των πραγμάτων» σε ένα μείζον πρόβλημα για το οποίο είχε ζητηθεί επιτακτικά η επίλυσή του. Η κυβέρνηση δίνει τη λύση και θέτει τις νέες προϋποθέσεις από εδώ και στο εξής για όσους διοικούν Νομικά πρόσωπα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος