FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Μπενέτσης: «Με μια ρύθμιση προσπαθούν να «διορθώσουν» το λάθος του λαού!»

Ημερομηνία: 03-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Πρόταση για την λήψη απόφασης με την οποία θα καταδικάζουν τον νέο νόμο της κυβέρνησης για την κυβερνισιμότητα που ορίζει την σύνθεση των δημοτικών επιτροπών των δήμων, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ολυμπία Φώς» Ανδρέας Μπενέτσης προς το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας στην πρώτη συνεδρίασή του για τις δημαιρεσίες. Η πρόταση κατατέθηκε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και θα συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η πρόταση – δήλωση του κ. Μπενέτση έχει ως εξής:

«Είμαι ενάντια στην καλπονοθευτική μεθόδευση της σύνθεσης των Δημοτικών επιτροπών ,οικονομικής και ποιότητας ζωής. Γιατί αποσκελετώνουν πλήρως το δημοκρατικό όργανο λήψης αποφάσεων, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ, απαξιώνει και πάλι τον αποφασιστικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου με το να μεταφέρει και τον έλεγχο των εποπτευόμενων φορέων στις οικονομικές επιτροπές.

Μοναδικής εμπνεύσεως είναι η ρύθμιση να μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες εκτέλεσης και προκήρυξης έργων αλλά και διαγραφής και ρύθμισης χρεών, ανεξαρτήτως μάλιστα ποσού, στις οικονομικές επιτροπές. Η κοινωνία εκφράστηκε γνήσια μέσω της απλής αναλογικής στις πρόσφατες εκλογές, ύστερες κυβερνητικές ρυθμίσεις που αποφάσισαν τώρα, να “διορθώσουν” το λάθος του λαού, στρεβλώνουν την εντολή του και πνίγουν την πολυφωνία. Συνεπώς σας ζητώ καθαρά να εκφράσουμε σαν όργανο αυτό το οποίο αποφάσισε η κοινωνία.

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι χρέος όλων μας, ανεξάρτητα από τα προσωρινά ιδιοτελή παραταξιακά οφέλη, να φροντίζουμε για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία και η ελευθερία είναι οι μεγαλύτερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας και οφείλουμε να τις προστατέψουμε . Η δημοκρατία δεν οδηγεί στην ακυβερνησία. Επιβάλλει όμως ανάλογους ρόλους, συμπεριφορές και αντιλήψεις. Η αποτελεσματική διακυβέρνηση δεν εννοείται χωρίς διαφάνεια, πολιτικό έλεγχο και λογοδοσία.

Δηλώνω την πλήρη αντίθεσή μου σε μία κατ’ επίφαση δημοκρατία που αλοιώνει τη λαική βούληση και το πνεύμα των πρόσφατων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανδρέας Μπενέτσης

Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος