FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαλυπτική συνέντευξη Γκρουμούσα: «Έκλεισε ο κύκλος μου στον Κόροιβο»

Ημερομηνία: 03-06-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Κοροίβου μιλά για τον υποβιβασμό και το μέλλον του στον αμαλιαδίτικο σύλλογο

 

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Η ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου με χαμηλό αγωνιστικό μπάτζετ και πολλά δικά της παιδιά στο ρόστερ, δεν κατάφερε φέτος να παραμείνει στην Α2 Εθνική, χάνοντας την παραμονή στις λεπτομέρειες, στον αγώνα μπαράζ με τον Αιγιαλέοντα. Μια δύσκολη σεζόν για τους «κυανόλευκους», που είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και εν τέλει λύγισαν. Ο προπονητής Ανδρέας Γκρουμούσας μιλά σήμερα στην «Πρωινή» για τη σεζόν και αποκαλύπτει πως, μετά από 12 χρόνια, δεν θέλει να συνεχίσει να ηγείται τεχνικά της ανδρικής ομάδας.

O Κόροιβος, μετά από μεγάλη προσπάθεια, επέστρεψε στη Β΄ Εθνική. Θεωρείς ότι υποβιβάστηκε δίκαια ή άξιζε να μείνει στην Α2;

«Νομίζω ότι η ομάδα έπρεπε να παραμείνει στην κατηγορία. Κι αν ξεκινήσουμε από το τελευταίο παιχνίδι, νομίζω ότι χάσαμε όχι από μια καλύτερη ομάδα αλλά από μια πιο έμπειρη και πιο τυχερή. Το γυρίσαμε από 2-0 σε 2-2 και στο 2-0 μας είχαν όλοι τελειωμένους.

Μέχρι το Γενάρη ήμασταν τέταρτοι. Με 12 παίκτες στην προπόνηση, οργανωμένοι και ενωμένοι. Από το Γενάρη μέχρι και το πρώτο παιχνίδι των πλέι-άουτ με την Αρμενική είχαμε πολλά προβλήματα και ατυχίες. Βέβαια, μερίδιο έχουμε κι εμείς, διότι στο κομβικό παιχνίδι στην κανονική περίοδο με τη Δραπετσώνα, όπου ήμασταν καλά και δεν είχαμε αγωνιστικά προβλήματα, κάναμε κακή εμφάνιση και χάσαμε.

Από τα Χριστούγεννα μέχρι και την Αρμενική, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-άουτ, σε αυτό το διάστημα των δυόμισι μηνών, είχαμε πολλά προβλήματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταρχάς, στο παιχνίδι με την Αρμενική για την κανονική περίοδο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, από 2-0 χάσαμε 3-2. Ο κόσμος ήταν πάνω από τα κάγκελα, μας τραβούσαν κι εμείς παίζαμε. Στο επόμενο παιχνίδι, στο Βύρωνα, προηγηθήκαμε 1-0 κι έπαθε διάστρεμμα ο Μπίκος. Με τον Απόλλωνα, για την τελευταία αγωνιστική, έβγαλε το δάχτυλό του ο Μπίκος κι έπαιζε με κάκωση. Με την Αρμενική στην Αμαλιάδα, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-άουτ, παίζαμε χωρίς έναν από τους βασικούς μας ακραίους και χάσαμε 1-3 σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι-άουτ με την Ε.Α.Π στην Πάτρα είχαμε τρείς παίκτες με πυρετό. Προηγηθήκαμε 0-2 και χάσαμε 3-2. Αρχίσαμε ξανά να βρίσκουμε ρυθμό πριν το εντός έδρας παιχνίδι με την Ε.Α.Π.. Κερδίσαμε την Ε.Α.Π. και πήγαμε στο μπαράζ παραμονής με τον Αιγιαλέοντα».

Το αγωνιστικό μπάτζετ ήταν αρκετό για να μείνει η ομάδα στην Α2;

«Φτιάξαμε μια ομάδα που είχε αγωνιστικό μπάτζετ μόλις 7.000 ευρώ. Ξέραμε ότι ή θα βγούμε 4οι και θα σωθούμε ή 5οι , δηλαδή πρώτοι στα πλέι-άουτ. Κανένας Αμαλιαδίτης παίκτης δεν πληρώθηκε και όλοι έβαλαν πλάτη, προς τιμήν τους. Είχαμε μαθητές που το πρωί πήγαιναν σχολείο και το απόγευμα ερχόντουσαν για προπόνηση. Θεωρώ ότι πέσαμε άδικα, είχαμε πολλές ατυχίες από το Γενάρη και μετά».

Το συγκεκριμένο αγωνιστικό μπάτζετ των μόλις 7.000 ευρώ, μήπως  σημαίνει πως η ομάδα δεν στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε για τα δεδομένα της κατηγορίας;

«Το ποσό των 7.000 είναι μόνο τα χρήματα των τριών παικτών που φέραμε. Το ποσό που διατέθηκε φέτος συνολικά είναι σαφώς μεγαλύτερο, αφού υπάρχει η διαμονή και η σίτιση αυτών των παικτών καθώς και έξοδα με τις μετακινήσεις της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όσο για το αν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το ποσό για μεταγραφές, δεν είναι εύκολο. Η πόλη μας στήριξε και μας βοήθησε. Και μην ξεχνάμε πως υπάρχει επίσης στην Αμαλιάδα η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου και ο ποδοσφαιρικός Αστέρας. Οι χορηγοί μας βοήθησαν, οι επιχειρηματίες, οι τοπικοί φορείς, η Μητρόπολη, ο απλός κόσμος, όλοι  βοήθησαν. Στο μέτρο του δυνατού βέβαια καθώς έχουμε και οικονομική κρίση. Το ταξίδι στη Σάμο στοίχισε περίπου 2.500 ευρώ. Δεν είναι μόνο το να πληρωθεί ένας «ξένος» παίκτης, όλα τα άλλα είναι σαφώς περισσότερα.  Το πλάνο, όμως, ήταν να μην κάνουμε μεγάλα ανοίγματα, να πάμε όπως είμαστε με λίγες προσθήκες, για να μείνουμε στην κατηγορία».

Θεωρείς πως ένας λόγος που υποβιβάστηκε ο Κόροιβος είναι και τα διοικητικά προβλήματα που υπήρξαν;

«Όταν η ομάδα παίζει στη Β΄ Εθνική και ανεβαίνει, υπάρχει συσπείρωση, αλλά όταν η ομάδα παίζει στην Α2 πρέπει η συσπείρωση να είναι διπλάσια. Είναι μερικά άτομα που αγαπούν το βόλεϊ στην Αμαλιάδα. Σε αυτή την υψηλή κατηγορία πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι σαν γροθιά. Και τις δύο σεζόν που ήμασταν στην Α2, τα τελευταία χρόνια, δεν ήμασταν όσο ενωμένοι θα έπρεπε. Δεν ξέρω ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Αλλά αυτοί που αγαπούν το βόλεϊ, πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Δεν μπορεί μια πόλη 20.000 κατοίκων να έχει 100.000 μπάτζετ στο βόλεϊ, να πάρει 10 ξένους παίκτες. Αναγκαστικά θα πας οριακά και θα πέσεις, όπως έγινε με μας».

Διακρίνω μια δόση απογοήτευσης. Είσαι 12 χρόνια προπονητής της ανδρικής ομάδας. Θα συνεχίσεις να την καθοδηγείς ή υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου;

«Πράγματι υπάρχει μια στεναχώρια και απογοήτευση για τον υποβιβασμό. Είμαι προπονητής της ανδρικής ομάδας από το 2007 έως το 2019. Από τη νέα σεζόν δεν θα είμαι προπονητής του ανδρικού. Είναι απόφαση προσωπική. Έχει επέλθει κούραση. Θέλω να μείνω στο σύλλογο, αλλά μόνο στα τμήματα υποδομής,  όχι προπονητής της ανδρικής ομάδας. Πιστεύω πως ο κύκλος μου έχει κλείσει. Τα χρόνια είναι πάρα πολλά και η ομάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Δεν θέλω, βέβαια, να γίνει κακό στην ομάδα, διότι πολλοί την συνδέουν με τον Γκρουμούσα.  Θέλω, όμως, πλέον να είμαι σε κάποιο κομμάτι της ανάπτυξης».

Με τη Διοίκηση έχεις μιλήσει γι’ αυτό το θέμα;

«Με την οπτική που το θέτεις, μακάρι να υπήρχε Διοίκηση. Να απολογηθεί ο παίκτης, ο προπονητής, γιατί έπεσε η ομάδα. Έτσι, πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα. Στα τρία-τέσσερα άτομα που είναι στη Διοίκηση, τους το έχω γνωστοποιήσει από τα Χριστούγεννα. Είναι όμως προσωπική απόφαση».

 Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμαλιάδα να δρομολογήσουν τις εξελίξεις στο τεχνικό κομμάτι;

«Νομίζω πως ο Γιώργος Σωτηρόπουλος μπορεί να αναλάβει την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά και αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα».

Από το 2011 και μετά, η ομάδα ανεβοκατεβαίνει Β΄ Εθνική-Α2. Πού νομίζεις ότι οφείλεται αυτό; Στην οικονομική κρίση ή και σε άλλα πράγματα;

«Δε νομίζω πως οφείλεται μόνο στην κρίση. Νομίζω πως η ομάδα πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλα άτομα, που διοικητικά και τεχνοκρατικά μπορούν να τη στηρίξουν. Το είχα πει και πέρυσι στους διοικούντες, όταν ανεβήκαμε, ότι η ομάδα πρέπει να πλαισιωθεί. Από κει ξεκινούν όλα, από τη Διοίκηση. Το αν ο Γκρουμούσας είναι καλός προπονητής, μέτριος ή κακός, αυτό πρέπει να το κρίνει η Διοίκηση. Η Διοίκηση δεν είναι μόνο να βάζει χρήματα, αλλά να είναι εκεί, παντού. Να είναι στιβαρή, να βάζει στεγανά, να λύνει όποια προβλήματα δημιουργούνται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων