FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητούν ισχύ από το Κράτος

Ημερομηνία: 02-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

Ούτε η ξεχασμένη Σαμοθράκη, ούτε τα νοικοκυριά- καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, δεν συγκινούν την  κυβερνητική ατζέντα.

Ρωτάς και η απάντηση είναι αποστομωτική: «Ναι, αλλά νικήσαμε..»

Κραυγαλέο παράδειγμα:  Μείωση 12,5% ο ΣΥΡΙΖΑ στην τιμή του ηλεκτρικού, τότε τα χρόνια του «Φύγετε Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ?

Αύξηση-γκιλοτίνα οι κυβερνώντες στο ηλεκτρικό μέχρι 17,5% τώρα  επί “Μείνε Για Πάντα Μαζί μας Κυριάκο-ΝΔ”.

“Οι συνεπείς δανειολήπτες των Τραπεζών να λαμβάνουν bonus”,έλεγαν και τώρα τιμωρούν τους συνεπείς συνδρομητές της ΔΕΗ, καταργώντας την έκπτωση στο λογαριασμό τους. «Ναι, αλλά νικήσαμε..»

Πρώτος πελάτης ήταν και παραμένει ο ΣΕΒ, καθώς ο πρωθυπουργός-καγκελάριος και η κυβέρνηση του υλοποιεί καθημερινά τα προεκλογικά deals, τις δεσμεύσεις και  τα γραμμάτια που υπέγραψε προεκλογικά.

Όταν θυμάται το θεσμικό του ρόλο «τρώει από τα έτοιμα». Ως άλλος μάγος Χουντίνι, την ώρα που ο διοικητής της ΤτΕ προμήνυε θύελλες στην οικονομία, τρέχει με ξένα καύσιμα, ανακοινώνοντας είτε την προαναγγελθείσα άρση των capital control, που άλλοι ετοίμασαν, είτε το πρότζεκτ ανάπλασης της ΔΕΘ, που προκηρύχθηκε ήδη από το Μάρτιο του 2019.

Όταν ο μετεκλογικός τους λόγος φθάνει στα «ματωμένα πλεονάσματα», αυτά που προεκλογικά θα μείωναν ΑΜΕΣΑ( κουβέντα στο Μακρόν, το 2021 και βλέπουμε λέει ο Πέτσας) απολογούνται ότι «αυτά δεν γίνονται σε μια ημέρα». Όταν όμως αναφέρονται στη επιτυχή μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, επειδή «αυτά γίνονται σε μία ημέρα» επιχειρούν να τα προσποριστούν, ως κυβερνητική επιτυχία.

Αυτο-εγκλωβισμένοι χωνεύονται και μορφοποιούνται στο τρίγωνο των προεκλογικών τους επιταγών, απολαμβάνοντας την επίτευξη του ενός και μόνο αυτοσκοπού τους , της κατοχής, της νομής, της διανομής και της ανακατανομής της Εξουσίας.

Έτσι εξηγείται το Κράτος-delivery των εντολών της Προεδρίας της Κυβερνήσεως, των 500 και πλέον πραιτοριανών, με κοινό παρονομαστή τις διώξεις των μη αρεστών και τις προσλήψεις των «αρίστων» κολλητών, κατά προτίμηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πας μη αρεστός εξοβελίζεται. Συγκεντρώνουν εξουσία, συγκροτούν κλειστό κύκλωμα διαχείρισής της και αρχίζουν το πάρτι των αποφοίτων Λυκείου, τις μέρες της Μαρμότας.

Αδίκως ασκούσαμε προεκλογικά κριτική στη ΝΔ. Τώρα κατέστη σαφές το πέντε  προς ένα. Δεν εννοούσαν πέντε θα αποχωρούν και ένας θα προσλαμβάνεται. Εννοούσαν  πέντε μετακλητοί θα προσλαμβάνονται  για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που θα αποχωρεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος