FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητείται λύση για την αποκατάσταση γέφυρας

Ημερομηνία: 20-03-2023 | Συντάκτης:

Επίσκεψη – αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στην Βάλμη του Δήμου Ήλιδας

Την περιοχή της Τ.Κ Βάλμης Πηνείας, του Δήμου Ήλιδας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των προέδρων και κατοίκων της Βάλμης, αλλά και των όμορων Τ.Κ. που εξυπηρετούνται από την γέφυρα, η οποία ενώνει στις Π.Ε. Ηλείας και Αχαΐας και έχει υποστεί ζημιές.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνομίλησε με δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και κατοίκους, άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, ενώ σχετικά με το ζήτημα της «αρμοδιότητας» που είχε προκύψει, ξεκαθάρισε ότι η γέφυρα ανήκει στο δημοτικό οδικό δίκτυο (ως συνοδό έργο) και εκ των πραγμάτων στον Δήμο Ήλιδας. Ωστόσο – όπως σημείωσε – η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά, δεν επιλέγει τον «εύκολο δρόμο» της μετατόπισης της αρμοδιότητας, αλλά πάντα προσπαθεί να βρίσκει λύσεις. Και στην παρούσα φάση, το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση για την αποκατάσταση της βατότητας και την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από την περιοχή. Για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τον Δήμο Ήλιδας ενώ εντός των επόμενων ημερών, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας θα μεταβεί για αυτοψία, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το είδος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση – όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος – θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να διασφαλιστεί η διέλευση των κατοίκων με ασφάλεια, και σε δεύτερο χρόνο – αφού οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, και τα νερά του ποταμού υποχωρήσουν – να πραγματοποιηθούν οι όποιες εργασίες απαιτούνται για τη θωράκιση της γέφυρας, και τη συνολική αποκατάσταση της βατότητας στο σημείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος