FOLLOW US: facebook twitter

Ανάχωμα σε νέο λουκέτο τα self test – Ικανοποίηση από τον εμπορικό κόσμο για το νέο μέτρο

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:

Με ικανοποίηση και ανακούφιση υποδέχθηκαν οι εκρπόσωποι του εμπορικού κόσμου της Ηλείας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα υποχρεωτικά selftest στους εργαζόμενους, καθώς θεωρούν ότι συμβάλλουν στο να αποτραπεί οριστικά ο εφιάλτης νέου lockdown στην αγορά.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα self-tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομένους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στο λιανεμπόριο και το self-test θα διενεργείται μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του και έχει ισχύ για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Νίκος Καρυώτης δήλωσε στην Πρωινή ότι πρόκειται για θετικό μέτρο, καθώς η σωστή εφαρμογή του θα απομονώσει άμεσα πιθανά κρούσματα και θα οδηγήσει στον γρήγορο εντοπισμό τους και την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων.

«Είναι ένα θετικό μέτρο, διότι εφόσον γίνεται με υπευθυνότητα, θα εντοπίζονται εύκολα οι εστίες μόλυνσης και θα αποτρέπεται άμεσα η διασπορά του ιού, οπότε δεν θα προκληθούν νέα προβλήματα στην αγορά, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο κλείσιμο των καταστημάτων. Οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν καλύτερα, με σωστό έλεγχο και μεγαλύτερη ασφάλεια, διότι ένα νέο λοκντάουν θα ισοδυναμεί με εφιάλτη. Γενικότερα, ειναι θετικό μέτρο η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό , γιατί βοηθά στον εντοπισμό των κρουσμάτων», δήλωσε και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η αγοραστική κίνηση είναι σε χαμηλά επίπεδα.

«Θετικό μέτρο, εφιάλτης αν ξανακλείσουμε»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, δήλωσε πως το μέτρο ειναι στη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε να διευθετηθούν άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να εφαρμοστεί το μέτρο το γρηγορότερο δυνατόν.

«Εἱναι ίσως το καλύτερο και πιο σωστό μέτρο που έχει ληφθεί ως τώρα από την κυβέρνηση, παρά τα όποια προβλήματα και τις όποιες ελλείψεις, καθώς για τους επαγγελματίες δεν είναι δωρεάν. Πιστεύω οτι εφόσον τηρηθεί η διαδικασία, θα ελαχιστοποιήσουμε τις εστίες διασποράς και δε θα κινυνέψουμε ξανά με λουκέτο. Από όσο γνωρίζω, αρκετοί συνάδελφοι έχουν μπει εδώ και μέρες σε αυτή τη διαδικασία των selftestγια να μπορέσουν να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις τους. Το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας τηρεί πιστά τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού και ουδέποτε ήταν πρόβλημα. Έστω και τώρα, είναι σημαντικό που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο, διότι ένα τρίτο λοκντάουν θα ήταν καταστροφικό και θα σήμαινε ότι κρύφονται άλλες σκοπιμότητες πίσω από αυτό», τόνισε.

Οσον αφορά την αγορά, τόνισε ότι είναι οριακή η κατάσταση, καθώς λιμνάζουν εμπορεύματα στα καταστήματα από το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί αισθητά εξαιτίας της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Νίκος Σιαψάλης, δήλωσε πως η διενέργεια selftestείναι μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, καθότι θωρακίζει τις επιχειρήσεις και απομακρύνει τον εφιάλτη ενός νέου lockdown.

«Εϊναι καλό μέτρο και πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα μας βοηθήσει. Είνα βέβαια σημαντικό να ανοίξει άμεσα η ΕΡΓΑΝΗ και να μην έχουμε γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο το γρηγορότερο εφικτό. Η αγορά δεν πάει καλά, δεν μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει το Πάσχα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε ξανά σε κλείσιμο, για αυτό όλες οι τοπικές επιχειρήσεις τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αποτρέπουν τη διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Σιαψάλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος