FOLLOW US: facebook twitter

Αναβλήθηκε στο Εφετείο η δίκη του 40χρονου που σκότωσε και έθαψε την 37χρονη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου σε χωράφι το 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

  • Η μητέρα της από την Παλαιοβαρβάσαινα Παρασκευή Φελερή ζητά «τα ισόβια να είναι ισόβια» για τον δολοφόνο της κόρης της
  • Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν τα τρία της παιδιά που δεν θέλουν καμία επαφή με τον πατέρα τους γιατί τώρα ξέρουν…

H Ανθή Λινάρδου βρήκε τον θάνατο στα χέρια του συζύγου της . Την σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι, ένα έγκλημα που συγκλόνισε τότε το Βελβεντό Κοζάνης και  το Πανελλήνιο αλλά κα τρία χωριά της Ηλείας. Τις Καρούτες  και την Παλαιοβαρβάσαινα από όπου κατάγεται η μητέρα της Παρασκευή και τον Πλάτανο Ολυμπίας όπου κατοικεί η θεία της και αρκετοί συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας η οποία μάλιστα διατηρούσε στενές σχέσεις με την Ηλεία, καθώς κάθε χρόνο επισκεπτόταν αρκετές φορές την γενέτειρα της μητέρας της.

Εφτά χρόνια μετά το έγκλημα στην Κοζάνη, οι γονείς και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά…


Η δίκη του συζυγοκτόνουΤάσου Τσιουχάραστο Εφετείο 7 χρόνια μετά τη δολοφονία στο Βελβεντό της Κοζάνης που είχε «παγώσει» τη χώρα, αναβλήθηκε ξανά..Το θέμα ξύπνησε μνήμες εφιαλτικές. Η άτυχη μητέρα είχε πέσει νεκρή από τα χτυπήματα του άντρα της, που την έθαψε σε χωράφι για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος. Δεν τα κατάφερε και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια. Τα βλέμματα όλων έπεσαν στα τρία παιδιά της γυναίκας, που πλέον ξέρουν όλη την αλήθεια.

Εμφανώς καταβεβλημένη εμφανίστηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου του 2023, η μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης, μαζί με στενούς συγγενείς της, που δεν έφυγαν στιγμή από δίπλα της. Η ίδια μίλησε για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια με την απώλεια της κόρης της.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από το δικαστήριο απάντησε με πέντε λέξεις: «Τα ισόβια να είναι ισόβια». Κάθε φορά που φεύγω για κάποιο δικαστήριο τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια χωρις εμένα, τόνισε η μητέρα της άτυχης Ανθής που δολοφονήθηκε.

Οι συγγενείς της Ανθής Λινάρδου, σε όλη αυτή την μακρόχρονη δικαστική διαδρομή από το 2016, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τις συνεχείς αναβολές, αλλά αναμένουν από το δικαστήριο μια δίκαιη απόφαση για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς καταδίκασε το 2017 σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό τον δράστη για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης, υιοθετώντας ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 40χρονος είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2016.  Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Τα τρία παιδιά της άτυχης Ανθής σήμερα είναι σε ηλικία 14 ετών ο γιος και 12 αντίστοιχα τα δίδυμα κοριτσάκια της. Έχουν διαβάσει στο διαδίκτυο τα όσα συνέβησαν για τον άδικο χαμό της μητέρας τους και δεν επιθυμούν καμία επικοινωνία με την πλευρά του πατέρα τους. Να σημειώσουμε ότι με οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, ανατέθηκε η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων παιδιών, στη μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος