FOLLOW US: facebook twitter

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της κουλούρας στο Επιτάλιο

Ημερομηνία: 05-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kouloura-epitalio2016bΔιεξήχθησαν ιπποδρομίες προς τιμήν του Αγ. Γεώργιου

Το έθιμο των αλόγων και της κουλούρας αναβίωσε και φέτος στο Επιτάλιο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Σε έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας οι οργανωτές σχεδίασαν και πάλι έναν στίβο ιπποδρομιών.

kouloura-epitalio2016cΗ συμμετοχή φέτος από αναβάτες και άλογα ήταν μικρή, όμως δεν στάθηκε ικανή να ματαιώσει το έθιμο. Έτσι οι αναβάτες από διάφορες περιοχές της Ηλείας συμμετείχαν στους αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου.

kouloura-epitalio2016Αρκετοί ήταν οι θεατές παρά την απειλή του καιρού που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, από την ευρύτερη περιοχή.

kouloura-epitalio2016fΣτους αγώνες που έγιναν δεν είχε σημασία τόσο ο νικητής όσο η συμμετοχή, γεγονός που διατηρεί το έθιμο αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων. Συνολικά συμμετείχαν 14 άλογα και αναβάτες.

kouloura-epitalio2016g

Η απονομή των επάθλων, δηλαδή της παραδοσιακής κουλούρας, δεν έγινε όπως τις προηγούμενες φορές στην κεντρική πλατεία Επιταλίου, αλλά αμέσως μετά το τέλος των ιπποδρομιών στο χώρο των αγώνων.

kouloura-epitalio2016eΕκεί ο πρόεδρος της Τ.Κ. Επιταλίου κ. Τσιγκρής μίλησε για τα έπαθλα που προσφέρονται στους συμμετέχοντες, την παραδοσιακή κουλούρα, το μετάλλιο και τον τίτλο συμμετοχής, ενώ ευχαρίστησε και τους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση. Σημαντική ήταν η συμβολή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας του Rommel.

kouloura-epitalio2016d


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος