FOLLOW US: facebook twitter

Αναβιώνει ο φόνος με το καρεκλοπόδαρο στο Καπελέτο!  

Ημερομηνία: 10-10-2022 | Συντάκτης:

Ξεκινά σήμερα στο ΜΟΔ Πατρών η δίκη για την άγρια δολοφονία του 59χρονου ταξιτζή Κώστα Τσάχαλου

Αναβιώνει σήμερα στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών η άγρια δολοφονία του 59χρονου  Ηλείου ταξιτζή Κώστα Τσάχαλου στο Καπελέτο που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου του 2021.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου του 2021 από τους αστυνομικούς της Ήλιδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της κλοπής.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής  με την κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια έγινε ο διορισμός συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η οποία ζήτησε από το Δικαστήριο προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και έτσι η συνεδρίαση διεκόπη για σήμερα Δευτέρα όπου το δικαστήριο περνά στο κύριο μέρος της  εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος από την έναρξη της διαδικασίας απευθυνόμενος στην Έδρα έλεγε συνεχώς πως είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται και πως αδίκως βρίσκεται σε αυτήν την θέση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το θύμα, ο 59χρονος Κώστας Τσάκαλος,  εντοπίστηκε στις 27 Ιουλίου του 2021 από αστυνομικούς πεσμένο μέσα στο σπίτι του φέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του. Ο άνδρας διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Λίγες μέρες μετά, στις αρχές Αυγούστου του 2021 η Αστυνομία ανακοίνωσε πως εξιχνίασε την υπόθεση και μετά από ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο αλλοδαπός άνδρας μετέβη στην οικία του παθόντα, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι, με ξύλινο πόδι καρέκλας, και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους της οικίας, αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή».

Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ξύλινο πόδι καρέκλας, το οποίο θεωρήθηκε το φονικό όπλο καθώς υπήρχαν εμφανή ίχνη αίματος. Από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού που έγινε από την Αστυνομία προέκυψε ότι, «ο δράστης χρησιμοποίησε ως μέσο διευκόλυνσης για την προσέγγιση στον τόπο του εγκλήματος και ακολούθως για τη διαφυγή του, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο πόδι του θύματος βρέθηκε αίμα, που πιθανολογείται ότι ανήκει στο δράστη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να ταυτοποιηθεί ο δράστης και μέσω τεστ DNA. Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξε «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διαθλώντος αντικειμένου», σύμφωνα με την ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στις 03/08/2021, σε περιοχή της Ηλείας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σε καφενείο να φέρει μαζί του ταξιδιωτικό σάκο και να είναι έτοιμος για αναχώρηση από την Ηλεία..

Μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ είχε στην κατοχή του συλλεκτικά χαρτονομίσματα, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, στο σπίτι του βρέθηκε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, άνευ πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας, μία ξύλινη καρέκλα, καφέ χρώματος, με ίχνη πρόσφατης απόσπασης, ενός εκ των δύο εμπρόσθιων ποδιών και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και από τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, φέρεται να προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που οδήγησαν στο βαρύ κατηγορητήριο. Μάλιστα, του καταλογίζεται ότι την 22/07/2021 τα ξημερώματα, ο ίδιος χωρίς να γίνει αντιληπτός και χωρίς ίχνη παραβίασης είχε εισέλθει στο σπίτι του παθόντα, αφαιρώντας από το υπνοδωμάτιο του ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα παραπάνω στοιχεία της δικογραφίας θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία θα τα αξιολογήσει κατά την διάρκεια της δίκης, με τους συγγενείς του θύματος να ζητούν δικαίωση για τον άδικο και τραγικό χαμό του 59χρονου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος