FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζεται το ΚΕΦΙΑΠ στον Πύργο: Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης από τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό

Ημερομηνία: 30-01-2019 | Συντάκτης:

Ενισχύεται με 8 άτομα επιστημονικό προσωπικό

 

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Ιατρική, την Αποκατάσταση και τη Φροντίδα των χρονίως πασχόντων παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή στους διοικητές των νοσοκομείων που έχουν στην αρμοδιότητά τους Κέντρα Φυσικής Ιατρικής- Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Ηλείος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Γιαννόπουλος και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ και πρόεδρος της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας, Γιώργος Κίρκος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει θα αναβαθμιστούν σημαντικά 10 ΚΕΦΙΑΠ ανοιχτής νοσηλείας μεταξύ των οποίων και αυτό του Πύργου. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν άμεσα  150 κλίνες με αποτέλεσμα 11 ΚΕΦΙΑΠ να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας  (σήμερα, σε όλη τη χώρα, λειτουργεί μόνο 1 ΚΕΦΙΑΠ κλειστής νοσηλείας στο Αμύνταιο της Φλώρινας).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και η κοινωνικός λειτουργός Ζωή Χαντζή με την ιδιότητα του μέλους της Ομάδας Εργασίας.

Το ΚΕΦΙΑΠ του Πύργου θα ενισχυθεί με οκτώ (8) άτομα επιστημονικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν δυο (2) θέσεις Φυσικοθεραπευτών, μια (1) θέση Εργοθεραπευτή, μια (1) θέση Λογοθεραπευτή, μια (1) θέση Ψυχολόγου, μια (1) θέση Διοικητικού και μια (1) Παιδαγωγού Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα θα προκηρυχθεί μια (1) θέση οδηγού – τραυματιοφορέα.

Στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι η τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Ηλείας με τη σύσταση μιας (1) θέσης Φυσιάτρου η οποία θα προκηρυχθεί άμεσα. Η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας υπαγορεύεται τόσο από την ύπαρξη του ΚΕΦΙΑΠ όσο και από το πλήθος νευρολογικών και ορθοπεδικών περιστατικών που χρήζουν αποκατάσταση.

Όπως τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλος, στα πλαίσια της πρόθεσης του Υπουργείου Υγείας να ανανεώσει και να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό των ΚΕΦΙΑΠ, θα υποβληθεί αίτημα με στόχο την αναβάθμιση του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ενηλίκων και τη δημιουργία τμήματος Φυσικοθεραπείας Παιδιών για Παιδιατρική Αποκατάσταση. «Στο ίδιο αίτημα θα περιλαμβάνεται η προμήθεια και αντικατάσταση ανελκυστήρα πισίνας για ΑΜΕΑ, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ατόμων με τετραπληγία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος