FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζεται το αποχετευτικό δίκτυο Βουπρασίας

Ημερομηνία: 30-01-2020 | Συντάκτης:
Ομόφωνη απόφαση για κάλυψη της δαπάνης για τις ιδιωτικές συνδέσεις από τον δήμο

Την αισθητή αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Βουπρασίας δρομολογεί ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κάλυψη της δαπάνης για την ένταξη και των ιδιωτικών συνδέσεων με το έργο. Η αντιδήμαρχος Προγραµµατισµού& Ανάπτυξης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ΑλεξάνδραΓιαννίτση, ανέφερε στην εισήγησή της ότι για να καταστεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό το έργο της Αποχέτευσης Ακαθάρτων του οικισµού της Βάρδας και της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας, πρέπει ναπεριλαµβάνει και τις ιδιωτικές συνδέσεις, οι οποίες όμως δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Για τον λόγο αυτό απαιτείται απόφαση του ∆ηµοτικούΣυµβουλίου για τηδέσμευση του ∆ήµου Ανδραβίδας- Κυλλήνης ότι θα καλύψει από ίδιους πόρους τις δαπάνες για τις διακλαδώσεις ιδιωτικών συνέσεων που έχουν προβλεφθεί στο έργο. Οι παραπάνω εργασίες για το οικιστικό σύνολο της Βάρδας µε 800 ιδιωτικές συνδέσεις έχουν κόστος σύµφωνα µε τον προβλεπόμενοπροϋπολογισμό 368.133,75 ευρώ», τόνισε η κα Γιαννίτση και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου.

«Το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας, καθώς θα αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων, της διάθεσης και της επεξεργασίας µε τρόπο απολύτως συμβατό µε την Εθνική Νομοθεσία αλλά και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα µε τον σχεδιασμό των έργων προσαγωγής, τα λύματα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο της Βάρδας θα οδηγούνται στο χώρο της Ε.Ε.Λ. διαμέσου αρχικά καταθλιπτικού αγωγού µήκους 570µ και στη συνέχεια µέσω βαρυτικού αγωγού µήκους 1.480µ. Κατά επέκταση µε την κατασκευή και λειτουργία του Έργου Αποχέτευσης Ακαθάρτων θα εγκαταλειφθούν τα ιδιωτικά συστήματα αποχέτευσης των λυµάτων µε βόθρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι απορροφητικοί οπότε θα εκλείψει η περαιτέρω µόλυνση του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής», ανέφερε στην εισήγησή της, η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος