FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίστηκε το Ενδοκρινολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 08-08-2019 | Συντάκτης:

Αναβαθμίζεται το Ενδοκρινολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου μετά την παραλαβή (χθες) του υπερηχοτομοράφου, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πλέον, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας από τους γιατρούς παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνα (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο..

«Η διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης για FNA εκτός νομού» τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος που είχε προαναγγείλει την προμήθεια του από τον περασμένο Μάιο. Όπως είπε, το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο χωρίς επιβάρυνση του ασθενή.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την τελευταία τριετία πέντε (5) συνολικά υπερηχοτομογράφοι έχουν παραληφθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα και συγκεκριμένα τρεις (3) με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις ανάγκες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής, Ουρολογικής  και Καρδιολογικής Κλινικής αντίστοιχα, ένας (1) για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμού του νοσοκομείου και ένας (1) για το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο όπως προαναφέρθηκε. Αναμένεται ένας (1) ακόμη για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

«Νιώθουμε την υποχρέωση για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καθοριστική του συμβολή στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου. Με μικρά και σταθερά βήματα εμπλουτίζουμε και ανανεώνουμε τον « κουρασμένο» εξοπλισμό μας  αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος