FOLLOW US: facebook twitter

Αναβάθμιση και ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα!

Ημερομηνία: 13-04-2023 | Συντάκτης:

Το Νοσοκομείο Κρεστένων επισκέφθηκε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

-Καθοριστικές παρεμβάσεις από τον Ηλείο βουλευτή

Η ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κρεστένων, σε όλα τα επίπεδα, κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με την αν. διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου, παρουσία και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρου Πολίτη.

Επιπλέον κατά την επίσκεψή του ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με το προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους του Νοσοκομείου και αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της λειτουργίας του και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κτιριακές παρεμβάσεις

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει τα μέγιστα η ένταξή του στο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό ύψους 588.000 ευρώ και την διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Για το θέμα άλλωστε ο κ. Νικολακόπουλος είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, από τον οποίο και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Κάτι που επανέλαβε ο Ηλείος βουλευτής και στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κρεστένων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα ενίσχυσής του και σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που έπεται σε δεύτερη φάση.

Αύξηση του προϋπολογισμού

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Κρεστένων ήταν καθοριστική η συμβολή του κ. Νικολακόπουλου, καθώς το αίτημα που είχε υποβάλλει η αν. διοικήτρια κα Παπαδοπούλου για αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ικανοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του βουλευτή  και έτσι δίνεται η δυνατότητα στο Νοσοκομείο να προχωρήσει στην προμήθεια καινούργιου μηχανήματος- αναλυτή εργαστηριακών εξετάσεων αίματος.

Με αυτή την προμήθεια αφενός θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής, αφού δεν θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται εκτός Κρεστένων, αφετέρου θα αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο του Πύργου που δέχεται καθημερνά μεγάλο όγκο ασθενών, γι’ αυτό άλλωστε η κα Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλου.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, που είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ότι πρόθεση είναι να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και αυτή η συνεργασία μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Υπενθυμίζεται, και είναι κάτι που συζητήθηκε εκτενώς και κατά την διάρκεια της συνάντησης, ότι το Νοσοκομείο Κρεστένων θα φιλοξενήσει και την Μονάδα Ψυχικής Υγείας, με την διαδικασία να βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την ανακήρυξη του αναδόχου, καθώς είχε προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός τον περασμένο Αύγουστο και για το ζήτημα αυτό ο κ. Νικολακόπουλος είχε συναντήσεις με την υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κρεστένων αντάλλαξε και ευχές για το Πάσχα με όλους τους εργαζόμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος