FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζεται η ύδρευση στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 16-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
-Υπογράφεται προσεχώς η σύμβαση με τον ανάδοχο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό πρακτικό της δημοπρασίας και ήδη δρομολογεί την υπογραφή της σύμβασης μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των εγγράφων.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ( ΕΣΠΑ ) Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην Κρέστενα, στις κοινότητες Μακρισίων, Βρεστού, Αμυγδαλιών, Κάτω Αμυγδαλιών, Σκιλλουντίας, Διασέλλων, Φρίξας και στον οικισμό ανεμοχωράκι της Φρίξας, με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς και τοπθέτηση δύο δεξαμενών πολυαιθυλενίο. Επιπλέον, πρόκειται να αντικατασταθούν τα αντλητικά συγκροτήματα και να αναβαθμιστούν τα αντλιοστάσια στις τοπικές κοινότητες Μακρισίων και Φρίξας.

Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας « ΔΙΚΤΥΟ Α.Τ.Ε. » με προσφερθείσα μέση έκπτωση 53,72% και τελική δαπάνη για την εκτέλεσή του, το ποσό των 515.033,90 ευρώ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Πρωινή», ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθεί αισθητά η παρεχόμενη ύδρευση στις τοπικές κοινότητες. «Με αυτό το έργο επιλύουμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και αναβαθμίσουμε την ύδρευση, με αγωγούς, δεξαμενές και συστήματα αυτοματισμού, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινότητας. Βελτιώνεται η ποιότητα του νερού, αλλά ενισχύεται και η ποσότητα. Ειδικά σε μερικά χωριά της Αλιφείρας αλλάζει άρδην η ποιότητα, διότι απομακρύνουμε τον αμίαντο και εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο», είχε επισημάνει, προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι η έναρξη των εργασιών μέσα στο καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος