FOLLOW US: facebook twitter

Αναστολές μέχρι και Φεβρουάριο

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τη νέα δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνουν -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- την επέκταση της δυνατότητας αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, υπεγράφη  από τον Κ. Χατζηδάκη η υπουργική απόφαση για την καταβολή από χθες των ποσών που αντιστοιχούν στις αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Δεκέμβριο του 2020. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι κατά τον Δεκέμβριο περίπου το 20% των απασχολουμένων ήταν σε αναστολή σύμβασης για κάποιες ή όλες τις ημέρες του μήνα.

Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις καταβολές της οικονομικής στήριξης προς τους καλλιτέχνες-εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού καθώς και του βοηθήματος προς τους επιστήμονες. Επίσης, μέχρι τα τέλη του μήνα πρόκειται να καταβληθεί και η αναλογία για το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζομένους σε αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την από 7/1/2021 ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», δίδεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από εργοδότες και εργαζομένους (και μόνο για εργαζομένους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση) καθώς και ορθών επαναλήψεων για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. Για τον Οκτώβριο, η σχετική προθεσμία εξέπνευσε χθες, ενώ για τον Νοέμβριο η προθεσμία είναι από 12/1/2021 έως 14/1/2021. Για τον Δεκέμβριο του 2020, οι δηλώσεις αναστολής συμβάσεων μπορούν να υποβληθούν από 15/1/2021 έως 18/1/2021.

Εντός Ιανουαρίου η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Σχετικά με τη επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός Ιανουάριου να καταβληθεί στους δικαιούχους το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, ενώ, όπως είπε υπάρχει πρόβλεψη για την 6η κατά σειρά, η οποία θα δοθεί εντός Μαρτίου, εφόσον ληφθεί υπόψη η εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος