FOLLOW US: facebook twitter

Ανάστατοι οι αγρότες του Κάμπου για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 11-01-2022 | Συντάκτης:

Απορριπτικά για τις αποζημιώσεις τα περισσότερα


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών του Κάμπου, καθώς πριν από μερικές ημέρες έλαβαν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα και τον παγετό την περασμένη χρονιά και απογοητεύτηκαν.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Πηνειού, Γ. Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα πορίσματα είναι απορριπτικά και λίγα από αυτά προβλέπουν αποζημιώσεις, οι οποίες όμως δεν αφήνουν ικανοποιημένους τους πληγέντες παραγωγούς.

«Οι αγρότες είναι σε αναβρασμό, γιατί πληρώνουν όλο το χρόνο εισφορές στον ΕΛΓΑ, έπαθαν μεγάλη ζημιά από τον καύσωνα και τον παγετό και τα πορίσματα είναι μηδενικά στην πλειονότητά τους και κάποια λίγα δίνουν ψίχουλα. Ο καύσωνας τον Ιούλιο προκάλεσε ζημιά 100% στα καρπούζια, νερούλιασαν όλα και τα πορίσματα ήταν μηδενικά. Ήρθαν γεωπόνοι και μας έλεγαν ότι η ζημιά είναι σοβαρή και τώρα δεν θα πάρουμε τίποτα», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος και παράλληλα εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τα πορίσματα που αναμένουν οι πλημμυρόπληκτοι παραγωγοί του Κάμπου το επόμενο διάστημα, από τις πρόσφατες ζημιές.

«Με αυτά που είδαμε από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα και τον παγετό, είμαστε πλέον ανήσυχοι για το τι πρέπει να περιμένουμε για τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες. Αν πάτε να δείτε τις καλλιέργειες σε όλη τη ζώνη του Κάμπου, από την Αμαλιάδα ως τον πρώην δήμο Βαρθολομιού, δεν έχει μείνει τίποτα σε κηπευτικά, σαλατικά, πατάτες κλπ. Μαρούλι δεν έχει μείνει κανένα, όλα διαλυμένα. Αν κι αυτά τα πορίσματα είναι απορριπτικά για αποζημίωση, θα προσφύγουμε στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μέχρι να δικαιωθούμε, γιατί οι αγρότες πληρώνουμε κανόνικά τις εισφορές μας στον ΕΛΓΑ και δεν αποζημιωνόμαστε στο τέλος», επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος