FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσταση» προσδοκά η αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:

Ικανοποιητικά ξεκίνησε η κίνηση, αναμένεται κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται η αγορά της Ηλείας, με την κίνηση στα καταστήματα να αυξάνει μέρα με την ημέρα και τους εμπόρους να ελπίζουν σε ανάκαμψη μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο με χαμηλούς τζίρους εξαιτίας της γενικότερης ακρίβειας και της δυσκολίας των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά της καθημερινότητας.

Ο άστατος καιρός που επικράτησε στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας επηρέασε τους καταναλωτές ωστόσο η βελτίωση που παρουσίασε χθες και κυρίως η ηλιοφάνεια έφερε την «άνοιξη» και στα καταστήματα. Η κίνηση αναμένεται να ενταθεί και να κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο όπου στις πόλεις και τα χωριά θα έχουν φτάσει για πασχαλινές διακοπές και οι ετεροδημότες που φέτος όπως υποστήριξαν οι επαγγελματίες, προβλέπεται να «πλημμυρίσουν» την Ηλεία. Ευχή όλων, η αυξημένη επισκεψιμότητα να μεταφραστεί και σε αγορές και αύξηση του τζίρου τους, που όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό θα συμβάλει και η καταβολή του δώρου του Πάσχα που και φέτος θα αξιοποιηθεί για δώρα και κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης, λαμπάδες και παιχνίδια για τα βαφτιστήρια αλλά και την αγορά καταναλωτικών αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι που φέτος είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

Τα καταστήματα της Ηλείας, διαθέτουν επάρκεια προϊόντων ποιότητας σε τιμές για όλα τα πορτοφόλια αλλά και προσφορές με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών τους οποίους και καλούν να στηρίξουν τις τοπικές αγορές και την οικονομία του Νομού.

Ελπίδες ανάκαμψης

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την κίνηση των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης προβλέποντας πως τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα και σε αυτό θα βοηθήσει η έλευση των ετεροδημοτών. «Όπως όλα δείχνουν η φετινή κάθοδος των ετεροδημοτών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αυτό θα βοηθήσει τις τοπικές αγορές της Ηλείας. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα ποσά που έχουν να δαπανήσουν οι καταναλωτές είναι μικρά λόγω της μεγάλης ακρίβειας των αγαθών πρώτης ανάγκης ευελπιστούμε ένα μερίδιο σημαντικό να «πέσει» στα τοπικά καταστήματα και κυρίως από το δώρο του Πάσχα. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε σε ανάκαμψη παρότι το ενεργειακό κόστος και γενικά η ακρίβεια έχει «φάει» το μεγαλύτερο εισόδημα των καταναλωτών» επισήμανε και απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα του Νομού.

Ζητείται στήριξη

Αυξημένες είναι οι προσδοκίες και στην αγορά της Αμαλιάδας με την κίνηση όσο πλησιάζουμε στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας να αυξάνεται. «Έχουμε ξεκινήσει ικανοποιητικά και με την έλευση των ετεροδημοτών πιστεύω ότι η αγορά θα πάρει μια «ανάσα». Αν μας ευνοήσει και ο καιρός πιστεύω ότι η κίνηση θα φτάσει τα περσινά επίπεδα ίσως και να τα ξεπεράσει» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος. Παράλληλα, επισήμανε ότι η αγορά της Αμαλιάδας είναι προετοιμασμένη, διαθέτει ποικιλία ειδών σε πολύ καλές τιμές και όλοι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων μηνών. «Αυτό που λέμε πάντα είναι να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα γιατί έτσι στηρίζουμε τις δικές μας οικογένειες, τους γείτονες μας, τους φίλους μας και γενικότερα την τοπική οικονομία. Έτσι θα είμαστε όλοι κερδισμένοι!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος