FOLLOW US: facebook twitter

Ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου Νέων Ανδρίτσαινας “Παρράσιοι” το 2020

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 ήταν μία από τις πιο περίεργες χρονιές, αφού ζήσαμε πράγματα που ούτε καν τα φανταζόμασταν. Φυσικά, αυτό δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το Σύλλογό μας, ο οποίος παρόλα αυτά προσπάθησε να λειτουργήσει υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στην αγαπημένη μας Ανδρίτσαινα. Ασφαλώς, και δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιήσουμε όσα είχαμε προγραμματίσει πριν την πανδημία, αλλά χαιρόμαστε που καταφέραμε να κάνουμε τα παρακάτω:

Υποδομές:

  1. Βάψαμε τα τέρματα του γηπέδου 5Χ5 της πανηγυρίστρας
  2. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανδριτσάνων και το Τοπικό Συμβούλιο επεκτείναμε την περίφραξη του γηπέδου 5Χ5 της πανηγυρίστρας, ώστε τα παιδιά να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2020/12_December/04_week/ypodomes-andritsaina1.jpg

Παιδεία-Αθλητισμός:

  1. Καταθέσαμε 2 προτάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εγκρίθηκαν, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η Ηλεία κατέθεσε λιγότερες από 35 προτάσεις, όταν άλλοι νομοί είχαν πάνω από 130.
  2. Σε συνεργασία με τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας προχωρήσαμε στη διανομή του πολυτελούς τόμου “Χειρόγραφα Ιστορικού Αρχείου Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας (περίοδος 1821-1866)’’ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αλλά και στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ώστε οι φοιτητές και οι ερευνητές των  σημαντικότερων ιδρυμάτων της πρωτεύουσας να έχουν άμεση πρόσβαση στους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Βιβλιοθήκης μας.
  3. Βελτιώσαμε το ελλιπέστατο λήμμα της Wikipedia για την Ανδρίτσαινα προσθέτοντας πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τις σημαντικές προσωπικότητες της πέτρινης αρχόντισσας.
  4. Υποστηρίξαμε το Μεικτό τουρνουά βόλει της Νέας Φιγαλείας.

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2020/12_December/04_week/politismos-vivlia-andritsaina.jpg

Παρεμβάσεις:

  1. Καθαρίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στον Άγιο Θεράποντα.
  2. Διαρκή υπομνήματα για κάθε σημαντικό ζήτημα για την τοπική κοινωνία (στη διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς, στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Επιτροπή ‘’Ελλάδα 2021’’)

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2020/12_December/04_week/paremvaseis-andritsaina.jpg

Διαφήμιση της Ανδρίτσαινας:

  1. Καλωσορίσαμε τα 47 πληρώματα του 7ου Tour du Peloponnese και τους μοιράσαμε αναμνηστικά δώρα με άρωμα Ανδρίτσαινας, ενώ η δράση μας αναφέρθηκε και στο Ionian Channel.
  2. Προβολή του τόπου μας μέσα από δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες, όπως η εκστρατεία ‘’Μένουμε Σπίτι και περιηγούμαστε ψηφιακά στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας’’.

Επιπλέον:

  1. Αν η γραφειοκρατία δεν ταλάνιζε τον τόπο μας θα είχε ήδη τοποθετηθεί μετεωρολογική κάμερα και κόκκινος κάδος ανακύκλωσης ενδυμάτων, υποδημάτων και κλινοσκεπασμάτων.
  2. Τέλος, έχουν αγοραστεί και θα τοποθετηθούν καινούρια δίχτυα για το γήπεδο 5Χ5 της πανηγυρίστρας.

Ευχόμαστε το νέο έτος να διώξει όσα αρνητικά έφερε το 2020 και να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τον τόπο που αγαπάμε πιο πολύ, την Ανδρίτσαινα. Περιμένουμε την έμπρακτη βοήθειά σας ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Για αυτό σας καλούμε να μας βοηθήσετε με όποιον τρόπο επιθυμείτε:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος