FOLLOW US: facebook twitter

Ανασχηματισμός: Στις 12 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ημερομηνία: 04-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Συναγερμός σήμανε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, που φαίνεται να είναι ακόμα και θέμα ωρών. Τον συναγερμό αυτόν τροφοδότησαν διαρροές σε μέσα ενημέρωσης ότι πραγματοποιήθηκε σειρά διερευνητικών τηλεφωνικών επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο με υπουργούς και υφυπουργούς που μετακινούνται ή με πρόσωπα που πρόκειται να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι μικρής έκτασης. Ενα σενάριο είναι να υπάρξει αναπληρωτής υπουργός για το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Για τη θέση αυτή ακούγεται το όνομα του σημερινού υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα στην πενταμελή επιτροπή που ανακοινώθηκε προκειμένου να συντονίσει τις δράσεις γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εκκρεμεί ακόμα η πλήρωση των θέσεων του υφυπουργού Δικαιοσύνης μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη, καθώς και του υφυπουργού Ενέργειας, με δεδομένο ότι ο Γεράσιμος Θωμάς επελέγη για τη θέση του γενικού διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από κει και πέρα αναμένονται περιορισμένες αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών και υπουργών.

Οπως και να ’χει πλέον, ο ανασχηματισμός βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πολύ κοντά, ενώ συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν απέκλειαν να γίνει ακόμα και σήμερα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται εν αναμονή προκειμένου αν χρειαστεί να επιστρέψει από τις διακοπές της για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος