FOLLOW US: facebook twitter

Ανασφάλιστες και ανασφαλείς…

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

sxolikoi-troxonomoiΕθελόντριες οι σχολικοί τροχονόμοι στο «μεροκάματο του τρόμου»

Από το κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο Πύργου, η 53χρονη σχολική τροχονόμος Ιωάννα Παπαγιαννοπούλου, που παρασύρθηκε προχθές το μεσημέρι από έναν 76χρονο οδηγό, δεν θυμάται καν τι έχει συμβεί. Πονά στο κορμί της από το χτύπημα και γνωρίζει μόνο όσα της μετέφεραν φίλοι και συνάδελφοι. Η ίδια έχει υποστεί διάσειση. Στη θέση της σήμερα, όπως και για όσες ημέρες χρειαστεί βρέθηκαν δημοτικοί αστυνόμοι για να συνδράμουν στο έργο των άλλων δύο  σχολικών τροχονόμων, έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο Πύργου, στην οδό Ρήγα Φεραίου. Μια μέρα μετά το ατύχημα που ευτυχώς δεν υπήρξαν χειρότερα, οι οδηγοί περνούν από το σημείο «σα δαιμονισμένοι». Πολλοί μειώνουν ταχύτητα την τελευταία στιγμή βλέποντας τα παιδιά στην άκρη του δρόμου να περιμένουν. Οι σχολικές τροχονόμοι επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, να προλάβουν να καλύψουν όλα τα σημεία ευθύνης τους και να διασχίσουν τα παιδιά με ασφάλεια το δρόμο… όντας οι ίδιες… ανασφάλιστες.

alexopoulos-dion-dieu8untis4oΣτο χώρο του σχολείου ο διευθυντής του 4ου δημοτικού Διονύσης Αλεξόπουλος μας μίλησε και σχολίασε πως ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό, παρά την αρχική ανησυχία που υπήρξε. «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα, είτε λόγω ελλειπούς σήμανσης, είτε λόγω κακού οδοστρώματος, ή απουσίας πεζοδρομίων, η ατομική ευθύνη και η προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι οδηγοί περνώντας δίπλα από σχολεία και μάλιστα την ώρα που προσέρχονται ή αποχωρούν οι μαθητές, θα πρέπει να είναι ένα στοιχείο όλοι πρέπει να έχουμε υπόψη μας και επιμένω ότι πρέπει όλοι να δείχνουμε προσοχή για να μην φτάνουμε εκ των υστέρων στο σημείο να συμβαίνουν ατυχήματα που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Σκεφτείτε να περνούσαν εκείνη την ώρα ένας, ή δύο ή περισσότεροι μαθητές και να γινόταν ένα τέτοιο ατύχημα. Χρειάζεται προσοχή από όλους όταν περνούν δίπλα από σχολεία» ανέφερε. Ο κ. Αλεξόπουλος επισήμανε πως η οδός Ρήγα Φεραίου είναι ένας δρόμος με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, αλλά πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.

sxolikoi-troxonomoi2Η πρόεδρος των σχολικών τροχονόμων Πύργου, Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου – Κουρούμαλου, περιέγραψε τις στιγμές που έζησε με τον τραυματισμό της συναδέλφου της. «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς. Η κοπέλα δεν θυμάται κάτι. Πέρασε μια μητέρα με δύο παιδιά στο δρόμο και τα παιδιά ήταν ένα μέτρο από το σημείο που έγινε το ατύχημα. Αυτός δεν είδε τίποτα, χτύπησε τη γυναίκα από το πίσω μέρος και έπεσε με το κεφάλι. Δυστυχώς έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας»… Όμως η κα Αθανασοπούλου στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα για τις σχολικές τροχονόμους που εδώ και 17 χρόνια είναι ανασφάλιστες και υπολογίζονται ως εθελοντές. Όμως καθημερινά διακινδυνεύουν στο δρόμο τη ζωή τους για να περάσουν τα παιδιά με ασφάλεια από τη μια πλευρά στην άλλη.

sxolikoi-troxonomoi3«Είναι μεγάλο πρόβλημα. Βγαίνουμε στο δρόμο και τρέμουμε. Ειδικά εδώ στην οδό Ρήγα Φεραίου κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Και αν πεις κάτι στον οδηγό, θα σε βρίσουν, θα σου μιλήσουν άσχημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους βεβαιώσουμε παράβαση γιατί έχουμε αυτό το δικαίωμα και να την κοινοποιήσουμε στην Τροχαία» σχολίασε. «Δεν μπορεί ούτε μικρός ούτε μεγάλος να περάσει το δρόμο. Κινούνται όλοι οι οδηγοί με μεγάλη ταχύτητα» είπε η κα Αθανασοπούλου που ζήτησε από το δήμο Πύργου να χαράξει διαβάσεις στα σημεία που επιτελούν έργο οι σχολικοί τροχονόμοι, με μεγαλύτερη ασφάλεια, τόνισε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος