FOLLOW US: facebook twitter

Ανάσα στους εργαζόμενους με «μπλοκάκι»

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απόφαση-ανάσα για χιλιάδες εργαζομένους με «μπλοκάκι», μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι σε περίπτωση αλλαγής επαγγέλματος ισχύει νέα πενταετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.

Πρόκειται για πιλοτική απόφαση του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθμ. 89/2019) σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν μεν προβεί, κατά το παρελθόν, σε έναρξη εργασιών, πλην, όμως, σε επάγγελμα διαφορετικό από αυτό που ασκούν τώρα, εξαιρούνται επί πενταετία από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την άσκηση του νέου επαγγέλματός τους.

Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο επαγγελματίας είχε συμπληρώσει πέντε χρόνια άσκησης της αρχικής επαγγελματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι σε περίπτωση που γίνει διακοπή της άσκησης επαγγέλματος πριν από τη συμπλήρωση της 5ετίας και στη συνέχεια γίνει νέα έναρξη εργασιών στο ίδιο όμως επάγγελμα, ο χρόνος διακοπής δεν συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση της πενταετίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος