FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσα» 230.000 ευρώ για τον Σύνδεσμο Ερυμάνθου

Ημερομηνία: 03-06-2020 | Συντάκτης:

Ευοδώθηκε κατά το ήμισυ η διεκδίκηση επιστροφής ΦΠΑ από την Εφορία

Σημαντική οικονομική «ανάσα» αναμένεται να πάρει ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου, καθώς ευοδώθηκε η προσπάθεια διεκδίκησης χρημάτων από την Εφορία με τη μορφή της επιστροφής ΦΠΑ. Το ποσό θα μπει στα ταμεία του Συνδέσμου, υπολογίζεται περίπου στις 230.000 ευρώ και θα δώσει στη διοίκηση το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ευνοϊκή ρύθμιση με τη ΔΕΗ, με στόχο την αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών, ύψους ενός εκατ. ευρώ περίπου, σε βάθος χρόνου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού, Νίκος Κοτσώνης, είναι ένα σημαντικό ποσό που ανακουφίζει προσωρινά, σημειώνοντας όμως το υπόλοιπο ποσόπου διεκδικούσε από την Εφορία –άλλες 270.000 ευρώ– θα επιδιώξει να τα εισπράξει από τις ΔΕΥΑ των δύο δήμων, Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας.

Παράλληλα,  το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία διεκδίκησης χρημάτων από την επιστροφή ΦΠΑ, ύστερα και από τη σχετική προτροπή ορκωτών λογιστών. Το ποσό που διεκδικεί ο Σύνδεσμος, είναι περίπου 500.000 ευρώ.

«Εφόσον καταφέρουμε και πάρουμε αυτά τα χρήματα, θα αποτελέσει σημαντική ένεση για το ταμείο του συνδέσμου» τόνισε ο κ. Κοτσώνης, σημειώνοντας ότι εφόσον διαμορφωθεί το κατάλληλο υπόβαθρο και μπουν σε σειρά όλα τα ζητήματα, θα επιδιώξει τη διαβούλευση με τη ΔΕΗ για να συμφωνηθεί η αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών μέσω μιας ευνοϊκής ρύθμισης.

«Πήραμε μια ανάσα, γιατί είναι ένα πολύ καλό ποσό που μπορεί να μας βοηθήσει στο να μπούμε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη ΔΕΗ, ώστε να ρυθμίσουμε το υφιστάμενο χρέος, διότι από τη μέρα που αναλάβαμε, οι λογαριασμοί πληρώνονται κανονικά, δεν έχουμε αφήσει υπόλοιπα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 270.000 ευρώ, δεν είχαν καταλογιστεί ως τώρα, επομένως αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, θα τα διεκδικήσουμε από τις δύο ΔΕΥΑ», ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η ροή των πληρωμών προς τον σύνδεσμο από τις ΔΕΥΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος