FOLLOW US: facebook twitter

Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα «κλειδί» για την Ηλεία της εξέλιξης

Ημερομηνία: 09-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τι συζήτησε ο Λευτέρης Βαρουξής με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών

Τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα του τόπου και οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον τόπο μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο όπως τόνισε και ο κ. Βαρουξής η Ηλεία προσδοκά σε καθοριστικές παρεμβάσεις με υλοποίηση μεγάλων έργων και με στόχο την απορρόφηση του συνόλου των χρηματοδοτήσεων για το Νομό που ως ένα βαθμό μπορούν να αλλάξουν την σημερινή μας εικόνα.

Μεταξύ άλλων ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στους ήδη προγραμματισμένους στόχους του Ταμείου για την Ηλεία και ειδικότερα σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων και την ενίσχυση μέσω συγκεκριμένων έργων της αγροτικής παραγωγής κάτι που θα διευκολύνει την εξέλιξη των καλλιεργειών μας για τα επόμενα χρόνια.

Στο σημείο αυτό το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα γνωρίζοντας πολύ ,καλά και εξηγώντας παράλληλα στον κ. Σκυλακάκη την αλληλεπίδραση του αποτελεσματικού σε ποσότητα και ποιότητα πρωτογενούς τομέα με την τοπική και πολύ περισσότερο με την εθνική οικονομία κάτι που δυστυχώς δεν έχει πάρει τις ανάλογες διαστάσεις τα χρόνια της κρίσης.

Ένα ακόμη σημείο στην συζήτηση ήταν τα έργα υποδομής που προκύπτουν μέσα από το Ταμείο Ανάπτυξης όπως τα Πολεοδομικά ειδικού χαρακτήρα σχέδια η οδοποιία και η σαφώς η τουριστικής σημασίας ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου που ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει συνθήκες επενδυτικών πρωτοβουλιών και θα δρομολογήσει και άλλες παρεμβάσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα για την Βόρεια και Κεντρική Ηλεία.

Ο Λευτέρης Βαρουξής έβαλε στο τραπέζι και τα θέματα της επιχειρηματικότητας και της στήριξης της αγοράς που πρέπει να προχωρήσει στα επόμενα βήματα απαλλαγμένη από τα προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής και μετέπειτα πανδημικής κρίσης. Ζήτησε έτσι ,και την προσωπική συμβολή του κ. Σκυλακάκη σε αυτά τα θέματα αναφέροντας την ανάγκη ανάδειξης νέων προγραμμάτων με κίνητρα για το επιχειρείν τους επαγγελματίες του τόπου και του Νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο μας και να δραστηριοποιηθούν εδώ και αποτελούν την αισιόδοξη προοπτική για να ενισχυθεί η οικονομία και η αγορά του Νομού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος