FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση ΝΟΔΕ Ηλείας με Κ. Αλεξανδρόπουλο: Ανάπτυξη στη Ζαχάρω με «ελεύθερο» Κυπαρισσιακό και αναβαθμισμένο Καϊάφα!

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και της Φιγαλείας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστου Γαβρά και του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου που έγινε στο Δημαρχείο της Ζαχάρως.

Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η δυνατότητα για στρατηγική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή με άξονα τον τουρισμό και με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, έχοντας σημεία αναφοράς το οικοσύστημα του Καϊάφα, τον Ναό Επικούριου Απόλλωνα και μία από τις καλύτερες ακτές της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Ωστόσο, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης του Πάρκου του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των δεσμεύσεων που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση, και το οποίο επί της ουσίας έχει «φρενάρει» οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία και δραστηριότητα που θα μπορούσε να προχωρήσει με τον ανάλογο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες, αυτοδιοικητικές, πολιτικές και νομικές που έγιναν μέχρι τώρα για την άρση του σχετικού Π.Δ. και ο κ. Γαβράς, που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ της αλλαγής και τροποποίησής του, δήλωσε ότι και η ΝΟΔΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει και με τη δική της παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στον Καϊάφα, που τόσο καιρό ήταν εγκαταλελειμμένος, σύντομα όμως αναμένεται εκεί να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο που ελπίζεται ότι θα δώσει «πνοή» και θα αποτελέσει το ξεκίνημα και για άλλες παρεμβάσεις, όπως η αδειοδότηση υδατοδρομίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος