FOLLOW US: facebook twitter

Άναψαν οι φωτιές του Αη- Γιαννιού στη παραλία Μαραθιάς για το έθιμο του κλήδονα

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

foties-aigianni-mara8ia5

Ένα μαγευτικό βράδυ με υπέροχες μουσικές!

Μια ειδυλλιακή και ζεστή  βραδιά,  με φυσικό φόντο το ηλιοβασίλεμα στον ανοιχτό ορίζοντα του Ιονίου, παραμονή του Άη-  Γιαννιού,  μια τεράστια παρέα από δεκάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, κατέβηκε στην παραλία της Μαραθιάς για να συμμετάσχει στο γλέντι για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα.

foties-aigianni-mara8ia2

Οι φωτιές άναψαν, οι μουσικοί πήραν τη θέση τους στο πάλκο και μέσα σε ένα μυστηριακό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, άναψε το αυθεντικό γλέντι.

foties-aigianni-mara8ia6

Με εξαίσιες μουσικές η μπάντα, με κλαρίνο, λαγούτο, βιολί και ταμπουρά, με την υπέροχη φωνή της Μαρίνας Καλιαντάση και παρέες που πήδαγαν πάνω από τη φωτιά, χόρευαν και άκουγαν μελωδίες και τραγούδια με ηχοχρώματα του κόσμου.  Το συγκρότημα των μουσικών από την Αθήνα αποτελούσαν οι τραγούδι: Μαρίνα Καλιαντάση, λαούτο: Άγγελος Αγγέλου, βιολί: Στέφανος Φίλος, κλαρίνο-κιθάρα: Γιώργος Παπαδόπουλος και κρουστά: Λουκάς Μεταξάς.
foties-aigianni-mara8ia4

Παρά δίπλα και οι ψησταριές που στήθηκαν με την συνδρομή της καντίνας για το απαραίτητο τσιμπούσι μαζί με το κρασάκι, απαραίτητα συστατικά κι αυτά της βραδιάς, όπως και βουτιές στη θάλασσα για όσους αγαπούν το νυχτερινό μπανάκι.

foties-aigianni-mara8ia

Το προσκλητήριο για τις φωτιές του Αη- Γιαννιού έγινε διαδικτυακά, ήταν καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία  μέσα από παρέες της περιοχής που προώθησαν  την ιδέα μέσω f/b και έδωσαν στην παραλία της Μαραθιάς το ραντεβού τους και φυσικά ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν από όλη την Ηλεία και πέρασαν ένα υπέροχο βράδυ.

foties-aigianni-mara8ia3

Ο κλήδονας ήταν μόνον ή αφορμή για να συναντηθούν, των Ηλείων οι παρέες, να πηδήξουν τις φωτιές που άναψαν, στη γενέθλια γιορτής του ’ Αγ’ Γιάννη , να κουβεντιάσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν! Γιατί την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρέες, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο! Τρανή απόδειξη η μάζωξη στη Μαραθιά…

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στο f/b


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος