FOLLOW US: facebook twitter

Ανάπλαση 950.000 ευρώ στο κέντρο της Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 18-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκε η πρόταση ένταξης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Ανδραβίδας δρομολογούν από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με παρέμβαση προϋπολογισμού 950.000 ευρώ στην κεντρικη πλατεία Αγίας Σοφίας.

Το έργο προβλέπει σημαντικές αλλαγές που θα αλλάξουν πλήρως την όψη της και θα τη βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά.  Η ανάπλαση περιλαμβάνει την πλακόστρωση των δρόμων που συνορεύουν με την πλατεία, τη δημιουργία στοιχείων νερού με τη μορφή πίδακα, καθώς και φύτευση δέντρων, θάμνων και χλοοτάπητα. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν παγκάκια με τραπεζάκια από σκυρόδεμα, καλαθάκια απορριμμάτων και νέος ηλεκτροφωτισμός μοντέρνου σχεδιασμού με LED (κρυφού και μη φωτισμού). Θα επιτρέπεται ήπια κυκλοφορία οχημάτων στις υπό διαμόρφωση περιμετρικές οδούς.

Η εκτέλεση του έργου κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η υπό ανάπλαση πλατεία είναι διαμορφωμένη πριν από 20 χρόνια με παλαιωμένα υλικά, περιορισμένο χώρο πρασίνου και ένα ακαλαίσθητο, ογκώδες μαρμάρινο σιντριβάνι στο κέντρο της. Τα καταστήματα εστίασης γύρω από την πλατεία έχουν κάνει άναρχη κατάληψη μεγάλου μέρους της, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος που γειτνιάζει, απαιτεί την ανάδειξή του. Η πλατεία έχει έκταση  2.683 m2 με μαρμάρινη πλακόστρωση. Η οδός Π. Παύλου μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Σοφίας και η Οδός Ελ. Βενιζέλου ανατολικά της πλατείας είναι πεζοδρομημένη και πλακοστρωμένη με κυβόλιθους συνολικής επιφάνειας 1000 τ.μ. χωρίς πρόβλεψη όδευσης τυφλών.

Σκοπός της ανάπλασης είναι η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Ανδραβίδας με μια πλατεία προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης του έργου στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2020,προκειμένου να διαβιβαστεί μαζί με το τεχνικό δελτίο στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος