FOLLOW US: facebook twitter

Ανανεώνεται ο γερασμένος στόλος της Πυροσβεστικής στους 3 νομούς

Ημερομηνία: 30-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pyrosvestikiΟ Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Π.Σ. την τροποποίηση του ΠΕΠ 2014-2020 για έγκριση ποσού 5,5 εκ. ευρώ

Με αφορμή την έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, ανακοίνωσε την τροποποίησης του ΠΕΠ 2014-2020 για την έγκριση ποσού 5,5 εκατ. ευρώ περίπου με στόχο την ανανέωση του στόλου της Πυροσβεστικής σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο έργο κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η ανανέωση του στόλου των οχημάτων πυρόσβεσης, μπαίνει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Η αναγκαιότητα της ανανέωσης του στόλου της ΠΥ με τα γερασμένα οχήματα, συμφωνήθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας.

perifereiako-pyrosvestikiΣτη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αλκηστις Σταθοπούλου, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Διονυσία Μαράτου, καθώς και ο προϊστάμενος Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της ΕΥΔ, Βαγγέλης Γεωργίου.

Στη διάρκεια της συζήτησης εκείνης, η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει ότι το ΠΕΠ ήταν επιβεβλημένο να στηρίξει το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου με ένα ποσό περί τα δύο εκατ. ευρώ περίπου.
Ομως στη συζήτηση προέκυψε ότι η κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που έχουν προκληθεί, λόγω και της αδυναμίας αντικατάστασης οχημάτων που καταστράφηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σε μεγάλες φωτιές, απαιτεί ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο.

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και τις συννενοήσεις με την ΕΥΔ και την κ. Σταθοπούλου, αποφασίστηκε η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανανεωθεί ολόκληρος ο στόλος και μάλιστα η έναρξη των σχετικών διαδικασιών άμεσα, καθώς η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την Πρωτομαγιά (Κυριακή του Πάσχα).

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος