FOLLOW US: facebook twitter

Ανανεωμένο κατά 63% το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Ημερομηνία: 05-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
Εκτός του νέου Δ.Σ η πλειοψηφία των πρωτοκλασάτων της  δημοτικής ομάδα Λιατσή πλην Σκαρτσιάρη, Μεσσαλά, Ανδριόλα και Γεράνιου
-Την Πέμπτη η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο που ενδέχεται όμως να φέρει κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα των Δ.Ε

Ανανεωμένο κατά 63% περίπου θα είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου που προέκυψε μετά τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019 και την εκλογή του Τάκη Αντωνακόπουλου ως νέου δημάρχου Πύργου. Ωστόσο η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο θα γίνει την Πέμπτη και ενδέχεται να φέρει μικρές αλλαγές στα πρόσωπα αν αλλάξει η κατανομή των εδρών σε Δ.Ε ορισμένων παρατάξεων, για αυτό και οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα του ρεπορτάζ τελούν κάτω από αυτήν την επιφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση, η απλή αναλογική και η συμμετοχή στις εκλογές 9 συνολικά παρατάξεων, έφερε και ανάλογες ανακατατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου.  Από τους 33 δημοτικούς συμβούλους οι 13 είναι «παλιοί» και τα νέα πρόσωπα είναι 20, ενώ εξ αυτών οι 24 εκλέγονται στην ΔΕ Πύργου, οι 4 στην ΔΕ Ωλένης, οι 3 στην ΔΕ Ιάρδανου και οι 2 στην ΔΕ Βώλακα. Εκτός του νέου Δ.Σ έμεινε η πλειοψηφία των αντιδημάρχων και των πρωτοκλασάτων στελεχών της δημοτικής αρχής Λιατσή παρότι κάποιοι εξ αυτών πήγαν καλά στην σταυροδοσία, με εξαίρεση  τους Σκαρτσιάρη, Μεσσαλά, Ανδριόλα και Γεράνιο που έθεσαν υποψηφιότητα σε άλλα ψηφοδέλτια καθώς ο «ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» δεν συμμετείχε στις τωρινές δημοτικές εκλογές. Στις θέσεις τους θα δούμε ξανά αρκετά πρόσωπα που συμμετέχουν στο έως τώρα δημοτικό συμβούλιο Πύργου καθώς και νέα πρόσωπα σε άλλες παρατάξεις.

Επανεκλέγονται:

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Αντώνης Καράμπελας- ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ- , Γιάννης Αργυρόπουλος- ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- , Χρήστος Γιάνναρος – που επανέρχεται στο Δ.Σ με την Λαϊκή Συσπείρωση- Χάρις Μιχαλακόπουλος- Αναγένεσις-, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Μεσσαλάς- με την παράταξη Αντωνακόπουλου- ,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδριόλας Γιώργος και ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και ο αντιδήμαρχος Δ.Σ Βώλακος Κώστας Γεράνιος με την παράταξη Νικολούτσου , Παναγόπουλος Βασίλης με την παραταξη Καννή,  Γιάννης Παναγόπουλος με την παράταξη Καράμπελα,  Αργυρόπουλος Γιάννης (Γιαννάκης- ξάδελφος του επικεφαλής) και ο Θεόδωρος Κόρδας με την παράταξη Αργυρόπουλου.  Στο δημοτικό συμβούλιο επιστρέφει και ο πρώην αντιδήμαρχος – και παραιτηθείς από τη θέση του επί θητείας Λιατσή- Διονύσης Μπέλτσος με την παράταξη ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Εκτός μένουν

Η αντιδήμαρχος Ανδριάννα Αγγελακοπούλου η οποία βρισκόταν αρχικά σε εκλόγιμη θέση την οποία όμως μετά την β΄Κυριακή κατέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Νικολούτσος. Ωστόσο αν μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων από το πρωτοδικείο γίνει ανακατάταξη εδρών και η παράταξη Νικολούτσου χάσει την έδρα στην ΔΕ Ιάρδανου θα την κερδίσει ο κορμός, οπότε η κ. Αγγελακοπούλου θα εκλεγεί.

Εκτός μένουν και οι αντιδήμαρχοι Αυγερινός Ζουμπάκης, Γεωργόπουλος Σωτήρης καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος δημάρχου Θόδωρος Κανελλόπουλος που ήταν επίσης υποψήφιοι με τον Κώστα Νικολούτσο, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπόμπορης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Σεϊντής και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Γιάννης Βαρελάς που ήταν υποψήφιοι με τον Τάκη Αντωνακόπουλου, ο αντιδήμαρχος Λάκης Αθανασόπουλος, ο  Λεωνίδας Δημουλιάς και ο Θανάσης Παναγούλης – επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία», που ήταν υποψήφιοι με τον Αντώνη Καράμπελα και τέλος οι Χρήστος Αθανάσουλας και Άβα Βαγγελάτου από την Λαϊκή Συσπείρωση που έλαβε μια έδρα την οποία κατέλαβε ο επικεφαλής Χρήστος Γιάνναρος.

Ποιοι εκλέγονται από κάθε παράταξη

Από τον συνδυασμό «Ανάσα» του Τάκη Αντωνακόπουλου εκλέγονται 9 δημοτικοί σύμβουλοι ανάλογα με τον αριθμό των σταυρών που έλαβαν: Κυριαζής Νώντας, Βγενόπουλος Ανδρέας, Παπαδημητρίου Γιάννης, Αλικάκη-Τζανέτου Ρούλα, Αχτύπης Μαρίνης, Σωτηρόπουλος Βασίλης, Μεσσαλάς Δημήτρης, Σπηλιωτόπουλος Γιάννης, Κοτσώνης Νίκος (ΔΕ Ώλενα)

Από τον συνδυασμό «Μαζί Μπροστά» του Κώστα Νικολούτσου εκλέγονται 6 δημοτικοί σύμβουλοι – ο ένας εξ αυτών είναι ο κ. Νικολούτσος ως επικεφαλής της παράταξης και οι άλλοι πέντε είναι:  ΔΕ Πύργου Ανδριόλας Γιώργος, Χριστόπουλος Χρήστος και  Σκαρτσιάρης Ανδρέα,  από την ΔΕ Βώλακος Γεράνιος Κωνσταντίνος και  από την ΔΕ Ιάρδανου Λιάτσης Δημήτρης.

Από τον συνδυασμό «Μπορούμε» εκλέγονται 5 δημοτικοί σύμβουλοι που είναι οι επικεφαλής Στάθης Καννής, Θεοδώρου Νίκος, Παναγόπουλος Βασίλης, Κωνσταντόπουλος Σπύρος (ΔΕ Ωλένης) και  Φραγκαντώνης Παναγιώτης (ΔΕ Βώλακα).

Ο συνδυασμός «Πύργος Έργο Πολιτών» εκλέγει πέντε 5 δημοτικούς σύμβουλους που είναι ο επικεφαλής Αντώνης Καράμπελας, ο Διονύσης Μπέλτσος, ο Θεόδωρος Ντοάς, Κατελούζος Νικόλαος (ΔΕ Ιάρδανου) και Γιάννης Παναγόπουλος (ΔΕ Ωλένης)

Από τον συνδυασμό «Όραμα Δημιουργίας» εκλέγονται 3 δημοτικοί σύμβουλοι που είναι ο επικεφαλής Γιάννης Αργυρόπουλος,  ο Αργυρόπουλος Γιάννης (εξάδελφος του επικεφαλής) και ο Θεόδωρος Κόρδας (ΔΕ Ωλένης).

Από τον συνδυασμό «Πύργος – Πρωτεύουσα Ευθύνης» οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται είναι ο επικεφαλής Λάμπης Αριστειδόπουλος και η  Χριστοπούλου – Πισιμάνη Ασπασία (ΔΕ Ιάρδανου).

Τέλος, εκλέγονται και οι επικεφαλής των συνδυασμών για την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο  Χρήστος Γιάνναρος, για την «Ελληνική Αυγή για τον Πύργο»ο  Ανδρέας Δημητρόπουλος και για την «Αναγένεσις» ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, συνδυασμοί που λαμβάνουν από μια έδρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος