FOLLOW US: facebook twitter

Αναμονή για τον τριετή διαγωνισμό δακοκτονίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το «πράσινο φως» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να προκηρύξουν τον φετινό διαγωνισμό δακοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κατανεμηθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ για όλη τη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων οι 630.000 ευρώ αντιστοιχούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για το 2020.

Τα δημοτικά συμβούλια έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις για τις περιοχές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά φέτος θα προκηρυχθεί με τριετή διάρκεια. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο επεξεργάζεται τη νομική φόρμουλα, προκειμένου να ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας τόνισαν στην «Πρωινή» ότι ο τριετής ορίζοντας θα λειτουργήσει θετικά για τους ελαιώνες  και τους παραγωγούς, ενισχύοντας και τον ανταγωνισμό. Στόχος είναι να βγει η προκήρυξη το αργότερο ως τις αρχές του Μαρτίου ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί νωρίς και να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην καταπολέμηση του δάκου και στη γενικότερη πορεία του καρπού της ελιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος