FOLLOW US: facebook twitter

Αναμονή για Λουτρά Καϊάφα λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
Για τα μέσα Ιουνίου μετατίθεται η φετινή έναρξη λειτουργίας τους

Για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου μετατίθεται το άνοιγμα των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα, καθώς εκκρεμούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο διευθυντής των Λουτρών, Νίκος Λευκαδίτης έχει στείλει όλα τα αναγκαία έγγραφα για το σήμα και την αδειοδότηση και αναμένεται προσεχώς το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα, αναμένει διευκρινίσεις σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν, καθώς η φετινή εγκύκλιος θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση επίσκεψης στα Ιαματικά Λουτρά τη διενέργεια αποκλειστικά μοριακού τεστ 72 ώρες πριν από την άφιξη, δίχως κάποια άλλη αναφορά σε rapidtestή selftest, ούτε αν προβλέπεται άλλη αντιμετώπιση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Λευκαδίτης έχει ζητήσει εξειδίκευση της απόφασης, δεδομένου ότι η πλειονότητα των πολιτών στη νότια Ηλεία έχουν εμβολιαστεί και ζητούν να πληροφορηθούν αν έχουν το δικαίωμα επίσκεψης στα Ιαματικά Λουτρά.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών, μέχρι στιγμής δεν είναι ισχυρό, καθώς η παράταση του σχολικού έτους και η αβεβαιότητα σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εκτιμάται ότι θα μεταθέσουν το κύριο ρεύμα επισκεπτών προς τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Πιστεύουμε ότι φέτος το ενδιαφέρον των πολιτών για τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα είναι πιο έντονο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αφού όλα έχουν πάει πίσω φέτος και αρκετός κόσμος ακόμα περιμένει να δει τι γίνεται. Εμείς έχουμε κάνει όλα όσα χρειάζεται, περιμένουμε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εκτιμούμε γύρω στις 15 Ιουνίου θα μπορέσουμε να ανοίξουμε», ανέφερε στην «Πρωινή» ο κ. Λευκαδίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος