FOLLOW US: facebook twitter

Αναμονή για την επισκευή του δεματοποιητή

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skoupidia-maios2016-amaliada6

Αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους της Αμαλιάδας

Οι αντοχές των πολιτών της Αμαλιάδας δοκιμάζονται την τελευταία εβδομάδα με το θέμα των σκουπιδιών. Αν και έχουν αντικρύσει παρόμοιες ή και χειρότερες εικόνες στον Πύργο, η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης τους και η δυσωδία που επικρατεί με την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργούν άσχημες συνθήκες. Από την άλλη η δημοτική αρχή κάνει αγώνα δρόμο για την επισκευή του δεματοποιητή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία.

skoupidia-maios2016-amaliada5Έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα όπου έχει σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Ήλιδας και την πόλη της Αμαλιάδας. Το τμήμα του δεματοποιητή που υπέστη βλάβη μεταφέρθηκε σε μηχανουργείο της περιοχής για την επισκευή του.

skoupidia-maios2016-amaliada4Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε καθώς ο δεματοποιητής δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και εκ νέου οδηγήθηκε το εξάρτημα στο μηχανουργείο. Αν και η δεύτερη απόπειρα αποτύχει τότε μένει να παραγγελθεί το ανταλλακτικό από το εξωτερικό.

skoupidia-maios2016-amaliada3Κάτι που δεν αποτέλεσε την πρώτη επιλογή της δημοτικής αρχής, καθώς απαιτείται χρόνος για την αποστολή της παραγγελίας. Και που αν φυσικά αποτελέσει τη μόνη λύση σημαίνει πως ο δεματοποιητής θα παραμένει ανενεργός για όσο χρόνο χρειαστεί και τα σκουπίδια στους δρόμους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

skoupidia-maios2016-amaliada7Στο μεταξύ με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την εγκατάσταση της νοικιασμένης μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

skoupidia-maios2016-amaliada2Εκτιμάται πως στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι σε θέση η μονάδα να δεχθεί τις πρώτες ποσότητες σκουπιδιών. Οπότε σε ό,τι αφορά στα «φρέσκα» σκουπίδια των τελευταίων ημερών, αυτά θα μεταφερθούν εκεί, ενώ τα υπόλοιπα (σε ότι αφορά τους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου)  θα πρέπει να μεταφερθούν σε ΧΥΤΑ όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος