FOLLOW US: facebook twitter

Αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – 558 θέσεις στους 7 δήμους της Ηλείας

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συντάκτης:

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 34.524 μακροχρόνια ανέργων σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, με 8άμηνες συμβάσεις. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και θα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους που θα επιλεγούν με το σύστημα μοριοδότησης.

Ο αριθμός των θέσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα προκηρυχθούν αναμένεται να είναι 310 ενώ για τους δήμους της Ηλείας από 558 συνολικά.

Δήμος Πύργου 130 θέσεις

Δήμος Πηνειού 55 θέσεις

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 100 θέσεις

Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων 73

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 69 θέσεις

Δήμος Ζαχάρως 46 θέσεις

Δήμος Ήλιδας 85 θέσεις

Το νέο πρόγραμμα:

-Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

-Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

-Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθού θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ αναμένεται πως θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους, και για μία και μόνο ειδικότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος