FOLLOW US: facebook twitter

Αναλαμβάνει δράση ο Δήμαρχος Πηνειού για οικονομική στήριξη των παραγωγών

Ημερομηνία: 12-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Σε απόγνωση καλλιεργητές κηπευτικών προϊόντων στη Γαστούνη
-Σύσκεψη Δημάρχου Πηνειού με αντιπροσωπεία αγροτών στην αίθουσα του ΔΣ

Την λήψη δέσμης μέτρων για την οικονομική στήριξη των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων θα επιδιώξει με την ανάληψη δράσης ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και Γιώργου Κολοκατίνη.

Κηπευτικά που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης παραμένουν αδιάθετα λόγω covid-19 και σε λίγες μέρες θα φρεζαριστούν οδηγώντας  σε απόγνωση δεκάδες παραγωγούς που βρίσκονται καταχρεωμένοι και «στο χείλος του γκρεμού».

Η συνάντηση έγινε παρουσία των αντιδημάρχων κ. κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και Γιώργου Κολοκατίνη.

Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αγροτιά βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση ακριβώς γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημερινές της ανάγκες αλλά δεν έχει και καμία τύχη η παραγωγή του χρόνου γιατί ακριβώς δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Πρέπει λοιπόν πάραυτα η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, να δει στα μάτια των παραγωγών την απόγνωσή τους και να πάρει τέτοια μέτρα που θα στηρίξουν την αγροτική οικονομία, η οποία, όπως όλοι, γνωρίζουμε,  ιδιαίτερα στην πατρίδα μας αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε δράση για να στηριχθούν οικονομικά οι παραγωγοί κηπευτικών. Εδώ πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη η φροντίδα της κυβέρνησης αλλά και η σωστή διαπίστωση των προβλημάτων.

Θα πρέπει να υπάρξει δέσμη μέτρων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και για να μπορέσουν του χρόνου να είναι στα χωράφια τους οι αγρότες»

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργιόπουλος Γιώργος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτές τις μέρες ήρθε το τελειωτικό κτύπημα για τους αγρότες. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες στρέμματα κηπευτικών φρεζάρονται και δεν πωλούνται. Μιλάμε για τόνους μαρουλιών, κολοκυθιών, λάχανων, κουνουπιδιών, μπρόκολων, που μένουν αδιάθετα λόγω κορονοϊού και οι αγρότες παραγωγοί αναγκάζονται να τα φρεζάρουν. Είναι ευπαθή προϊόντα, δεν μπαίνουν σε ψυγεία κι έτσι αφού δεν πωλούνται τα φρεζάρουμε. Και δεν πωλούνται γιατί η εστίαση είναι κλειστή.  Ζητάμε από την Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας και να δώσει λύση»

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε: «Ο αγρότης πρέπει από την Πολιτεία να τύχει βοήθειας για να μπορέσει να ξαναμπεί στο χωράφι και να καλλιεργήσει. Αν δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια θα σβήσουν από το χάρτη οι αγρότες που ασχολούνται με τα κηπευτικά»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος