FOLLOW US: facebook twitter

«Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία»: Μαθητικός διαγωνισμός για Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας-Συμμετέχει και το ΕΕΕΕΚ Πύργου με δύο πρωτότυπες ιδέες

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των έργων μαθητών σχολείων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για την συμμετοχή τους στον Μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης με τίτλο: «Ανακύκλωση-Αναδημιουργία- Αειφορία». Τον διαγωνισμό διοργανώνει για το σχολικό έτος 2018- 2019, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, κας Τίτας Τερζή.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και η ανάδειξη των κλίσεων και δεξιοτήτων τους, στο πνεύμα πάντα της επίτευξης των σκοπών της εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν από ένα έως τέσσερα έργα, και μπορεί να είναι ομαδικές ή ατομικές. Τα έργα τους θα αξιολογηθούν από ειδική τριμελή επιτροπή και όσα διακριθούν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή.

Οι πρωτότυπες δημιουργίες του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Πύργου συμμετέχουν  στον παραπάνω διαγωνισμό με δύο πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες. Ένα χάρτη με ανάγλυφα ανακυκλώσιμα υλικά και επεξηγήσεις στην γλώσσα Braille, που παρουσιάζει τους δήμους του νομού Ηλείας. Το δεύτερο έργο είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μαθησιακού χαρακτήρα με συνώνυμες λέξεις.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανακυκλώσιμα και μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια της ανακύκλωσης και έμαθαν να επαναχρησιμοποιούν υλικά.

Η διαδικασία της δημιουργίας ήταν ευχάριστη και ενίσχυσε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος