FOLLOW US: facebook twitter

Ανακυκλώνουν μικροσυσκευές στο σχολείο τους οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο πλαίσιο του Erasmus+

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας τα τελευταία δύο σχολικά έτη δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Erasmus+ .  Πρόκειται για τη συνεργασία «European SchoolsGoGreen» 2017 – 2020 που βρίσκεται στο μέσον της, με το GoetheGymnasium του Κάσελ της Γερμανίας και το GalileoGalilei Technical High School της Γένοβα της Ιταλίας. Από κοινού επεξεργάζονται θέματα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,η αειφόρος ανάπτυξη,η κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα και τις λύσεις που καλούνται να προτείνουν, και πάνω απ όλα πως ο καθένας τους αλλάζει νοοτροπία και εφαρμόζει στην καθημερινότητά του και στο ευρύτερο περιβάλλον του, νέες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Η  φετινή ομάδα Erasmus των μαθητών και καθηγητών του σχολείου,  παράλληλα με τις εργασίες και προτάσεις για την φετινή χρονιά έκανε αίτηση μέσω της εκπαιδευτικού της ομάδας Erasmus+ του σχολείου κας Σαλβάνου,παρέλαβε και εγκατέστησε  κάδους ανακύκλωσης μικροσυσκευών και λαμπτήρων σε συνεργασία με την Φωτοκύκλωση, ένα σύγχρονο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικων, λαμπτήρων και μικροσυσκευών εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ.

Έτσι στο σχολείο ανακυκλώνουν πλέον, μικρές οικιακές συσκευές, ηλεκτρικές σκούπες, σκεύη τηγανίσματος, σεσουάρ, ρολόγια, εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τηλέφωνα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία κ.α.

Μεταξύ των δράσεων ευαισθητοποίησης που οργανώνει η ‘ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ’ υπάρχει και η δυνατότητα τα παιδιά του σχολείου να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα ‘Εν οδώ’ η οποία βασίζεται στο βιβλίο με την ονομασία : Οι φύλακες της Φύσης ‘Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση’ του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη.

Επίσης άλλαξε όλος ο εξοπλισμός  εξωτερικού φωτισμού του σχολικού συγκροτήματος με λάμπες τεχνολογίας led με τις οποίες εξασφαλίζεται 90% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
«Το «πράσινο» σχολείο σιγά σιγά προχωρά!» τόνισε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος κ. Κατερίνα Ανδρέου και σημείωσε οτι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου έχουν ξεκινήσει διεργασίες για τις συνεντεύξεις επιστημόνων και δημιουργία επιστημονικού περιοδικού, καθώς και συνεντεύξεις και γνωριμία με ειδικούς μέσα τηλεδιασκέψεων στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “ Erasmus” του σχολείου.Στην ίδια αίθουσα οργανώνονται καιν κάθε εβδομάδα οι συναντήσεις και οι ενημερώσεις των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων για την πορεία του προγράμματος και σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα διαρκώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος