FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΛΜΕ Ηλείας στο προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου: Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία μας

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ανακοίνωση για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με το μπαράζ παραιτήσεων γιατρών στο Νοσοκομείο του Πύργου που έχει ως αποτέλεσμα η Παθολογική κλινική να έχει απομείνει με έναν μονο παθολόγο, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Όπως τονίζουν, οι γιατροί παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, πέρα από την Παθολογική Κλινική, καλύπτουν και τη μονάδα των ύποπτων κρουσμάτων covid-19 όπως φυσικά και την κλινική covid-19.

«Ουσιαστικά δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού στο νευραλγικό τομέα της Παθολογίας οι γιατροί εκλείπουν και καθίσταται άκυρο το πρόγραμμα εφημεριών στην Ηλεία, μετά και την ουσιαστική αδρανοποίηση του Παθολογικού της Αμαλιάδας. Ταυτόχρονα τίθεται σε κίνδυνο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο νομό μας (όπως και όσο αργά αυτό υλοποιείται).

Δεν μπορεί να θεωρείται λύση η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στο Γ.Ν.Η, γιατί έτσι αυτά θα αναγκαστούν να αναστείλουν την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά ούτε και η μεταφορά γιατρών από την Πάτρα για ένα 24ωρο.

Ένας νομός μένει ξεκρέμαστος εν μέσω πανδημίας

Ζητάμε:

  • από την κυβέρνηση, που τίποτα δεν έχει κάνει για να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ηλεία, τους Βουλευτές, τους θεσμικούς φορείς και όλους τους αρμόδιους να πάρουν πάραυτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στελέχωση του νοσοκομείου με οποιοδήποτε κόστος οικονομικό και πολιτικό.
  • Να αποκατασταθεί το κύρος των γιατρών που δίνουν με όλη τους την ψυχή τις υπηρεσίες τους στο ΓΝΗ, πολλές φορές πέρα και από τις φυσικές τους αντοχές, και, αντί των χειροκροτημάτων, να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.
  • Ο σεβασμός προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη λειτουργία του νοσοκομείου, και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας να είναι ο γνώμονας για κάθε ενέργεια της Διοίκησης και του Υπουργείου.

Το  ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε:

  • να πάρει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα ύστερα από συνεννόηση με τα Πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας, πρώτα και κύρια των υγειονομικών,  με στόχο  την άμεση στελέχωση των  νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία τους.
  • να καλέσει όλους τους θεσμικούς φορείς να δραστηριοποιηθούν για την άμεση λύση του προβλήματος και ενίσχυση του ΕΣΥ στην Ηλεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος