FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση απο ΕΛΜΕ Ηλείας για την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στους εκπαιδευτικούς από το Υπ. Παιδείας

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Είναι γνωστό σε όλους ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική κοινότητα  των σχολείων της χώρας, καλείται εν μέσω  υγειονομικής κρίσης να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο, χωρίς να της παρέχονται τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες αυτές.

Καλείται να εργαστεί σε χώρους όπου, τα προβλεπόμενα από τους ιθύνοντες μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα και μάλιστα επί επιβολή ποινής ( πχ για μη χρήση μάσκας), με κύριο μέτρο την απόσταση του 1,5μ. μεταξύ των μαθητών είναι ανεφάρμοστα αφού δεν συνοδεύονται με περιορισμούς στον αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Τα μέσα προστασίας υγιεινής και καθαριότητας  για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δε μπορούν να έχουν πλήρη εφαρμογή και λόγω των ελλιπών υποδομών στα περισσότερα σχολεία της Ηλείας. Το προσωπικό καθαριότητας με την πλειοψηφία τους να δουλεύουν με 3ωρες συμβάσεις δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όπως προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Η απουσία διενέργειας τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι ακατάλληλες μάσκες που δόθηκαν από τους δήμους και η ασάφεια των οδηγιών που καθημερινά έρχονται στα σχολεία από το υπουργείο δημιουργούν σύγχυση και προβληματίζουν τη σχολική κοινότητα. Καλούμε τους  εκπαιδευτικούς, στις συνεδριάσεις των συλλόγων τους να καταγράψουν στο πρακτικό τις ιδιαίτερες δυσκολίες που υπάρχουν στο σχολείο τους και να αναφέρουν τις επιφυλάξεις τους ως προς τη δυνατότητα τήρησης των μέτρων “ασφάλειας” και  την απόδοση ευθυνών για αυτά. Να προχωρήσουν σε ενημέρωση και συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων για για τη διεκδίκηση μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Τέλος υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και στη διοίκηση, την ξεκάθαρη απόφαση του κλάδου μας, που αποτελεί και απόφαση της ΑΔΕΔΥ, για απεργία αποχή από τη διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα. Είναι μια ξεκάθαρη απόφαση που λαμβάνει υπόψη το εκπαιδευτικό πλαίσιο, την παιδαγωγική και κοινωνική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών, την παιδαγωγική σχέση που αναπτύσσεται εντός της σχολικής τάξης, και τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών-μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος