FOLLOW US: facebook twitter

«Παραλάβαμε το τίποτα και κάνουμε κάτι…»: Ανακοινώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου

Ημερομηνία: 17-12-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
-«Ο Πολιτισμός έχει μεγαλύτερη αξία από το… τσιμέντο» δήλωσε ο Δήμαρχος

«Ο Πολιτισμός για εμάς, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του προέδρου του Δημοτικού Πολιτισμού Οργανισμού Χάρη Μικελόπουλου και της αντιπροέδρου Αγγελικής Ζάγκλαρη, στην διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αλλά και οι μελλοντικοί στόχοι του Οργανισμού.

Αρχικά, ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να διώξουν «την καταχνιά» που υπήρχε στην πόλη στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και να δώσουν μια καινούργια διάσταση όσον αφορά τη θεώρηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να μην περιορίζονται μόνο στο ψυχαγωγικό μέρος αλλά να έχουμε και μια διάσταση εκπαιδευτική και λαϊκής παιδείας. «Είδατε, ότι αξιοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τον ιστορικό πλούτο της πόλης. Οι εκδηλώσεις που αφορούν το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχιστούν ενώ και τώρα προσπαθούμε με τις εορταστικές δωρεάν εκδηλώσεις. Είχαμε μια πετυχημένη γιορτή φωταγώγησης του δέντρου και είδαμε χιλιάδες κόσμο να συμμετέχει που δεν έχει ξαναγίνει. Ακολουθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό στου Ξυστρή που δημιουργούν οι συνεργάτες και θα είναι πρωτότυπο. Κανείς μπορεί να κάνει κριτική σε πολλά. Εμείς παραλάβαμε το τίποτα στο χώρο αυτό και κάνουμε κάτι. Για να είμαστε ειλικρινείς στην κριτική. Σίγουρα θα υπάρξουν παραλείψεις, λάθη. Εξάλλου ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να αξιολογηθεί η προσπάθεια των συνεργατών του Χάρη, της Κικής και των εθελοντών που έχουν μπάσει την πόλη σε μια συμμετοχή, τις σχολές χώρου, τα νηπιαγωγεία κτλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για tango athens

Το αλάτι της ζωής είναι ο πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι η θεώρηση της ζωής μέσα από τις αισθήσεις. Όλα αυτά διαμορφώνουν την ανωτερότητα του ανθρώπινου όντος. Έδωσα το πολιτικό πρόσταγμα στο δήμο, ο πολιτισμός για εμάς είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο δε το βάζω στη ζυγαριά τσιμέντο και άσφαλτο. Για αυτό και διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό στον ΔΟΠΠ, χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρχει σπατάλη, αλλά θεωρώ ότι τα χρήματα που πάνε σε σοβαρές πολιτιστικές δραστηριότητες και έχουμε συμμέτοχο στον πολίτη έχουν μεγαλύτερη αξία από το να κάνουμε ένα μέτρο τσιμέντο ακόμα. Το τσιμέντο σπάει τελειώνει, οι άνθρωποι μένουν, πρέπει να διαμορφώσουμε χαρακτήρες στα παιδιά να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελαει. Και με φτώχια και με πλούτο ο άνθρωπος έχει συναισθήματα έχει αντιδράσεις ας του διασφαλίζουμε ένα τέτοιο επίπεδο διαβίωσης σε αυτή την πόλη που το φως λείπει…».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Αγώνας δρόμου…»

Στη μάχη που δίνουν με το χρόνο, να προλάβουν ώστε τα φετινά Χριστούγεννα, να είναι ξεχωριστά και πιο λαμπερά από τα προηγούμενα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος αναλύοντας ξεχωριστά όλες τις διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις που έχουν αναλάβει ως Οργανισμός τόσο στο θέατρο Απόλλων όσο και στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Αποτέλεσμα εικόνας για φοίβοσ δεληβοριάσ

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και συναυλίες αλλά και η μουσική παράσταση «Το Ταγκό των Χριστουγέννων» με το Μουσικό Σύνολο «Athens Tango Ensemble» (23 Δεκεμβρίου το βράδυ) και η Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων Μουσικής (24 Δεκεμβρίου στις 19.00μμ)στον Απόλλωνα και η μουσική παιδική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά (27 Δεκεμβρίου, 11.30 πρωί) στου Ξυστρή.

Αποτέλεσμα εικόνας για armonia atenea

Μιλώντας για το «Μαγικό εργοστάσιο» επισήμανε ότι έχουν κάνει πραγματικά αγώνα δρόμου για να τα καταφέρουν τονίζοντας ότι είναι ένα εγχείρημα που αν ευοδωθεί και πάει καλά κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερο. «Νομίζω ότι ο Πύργος έχει το δικαίωμα και το αξίζει να έχει ένα χώρο επισκέψιμο, και να μην θαυμάζουμε μόνο αυτά που συμβαίνουν σε άλλα μέρη… Άρα λοιπόν φέτος έχουμε καταφέρει να έχουμε στολισμό στην πόλη παρά τα προβλήματα, να έχουμε το πάρκο ΣΠΚ στολισμένο και ανοιχτό και φυσικά πάρα πολλές δραστηριότητες στο πάρκο Ξυστρη. Το ουσιαστικό σε αυτό είναι, ότι για πρώτη φορά συγκεντρώνουμε όλους τους συλλόγους, τα ωδεία, τα σωματεία, χορευτικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, εργαστήρια, σχολεία, τα μπαζαρ, εκεί. Αυτό ουσιαστικά χρειάζεται. Να ενώσουμε όλο το κόσμο, όλες τις υγιείς δυνάμεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πράγματα, να είναι κάτω από την ομπρέλα του δήμου και του ΔΟΠΠ ο οποίος έχει πολλά πράγματα να κάνει στη συνέχεια».

Αποτέλεσμα εικόνας για gentleman

Επιπλέον, τόνισε ότι φέτος δεν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν πολλά πράγματα στην κεντρική πλατεία και αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις και τις αμφιβολίες μήπως η αγορά έχει πρόβλημα… «Θα το δούμε και νομίζω ότι θα λειτουργήσουν όλα καλά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που υπάρχουν, τονίζοντας ότι ο Δήμος λειτουργεί μόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής και πως ο ΔΟΠΠ αναζητά τρόπους να μπορέσουν να προσφέρουν και άλλες δραστηριότητες ενώ μίλησε και για το Μουσείο Ιστορίας της πόλης που θα στεγαστεί στο ισόγειο του Λάτσειου μετά την μεταφορά της Λαογραφικής Έκθεσης από το β’ όροφο. «Θα δουλέψουμε ώστε να γίνει χώρος επισκέψιμος όχι μόνο από τους Ηλείους και τους μαθητές αλλά και για ξένους. Μακροπρόθεσμα θέλουμε να έχουμε έναν αυτόνομο χώρο για την πλήρη ανάπτυξη του, πιο οργανωμένο και σωστό ενώ αναζητάμε και λύσεις για το κτίριο του Κούβελου, το οποίο δεν έχει παραδοθεί (!) και ανήκει στην ευθύνη του ΔΟΠΠ.

Κλείνοντας η κ. Ζάγκλαρη, μίλησε για τον πολιτισμό, λέγοντας ότι ένα ιδανικό σημείο πολιτισμού θα ήταν αν όλοι δίναμε μια ευγένεια στην καθημερινότητα μας και αυτό το αποδίδαμε στην κοινωνία. «Αυτό βολεύει τα πράγματα, τα κάνει πιο εύκολα, πιο κοινά και πιο μαζικά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ