FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση της ΟΑΣΗ για τον νέο νόμο για τις λαϊκές αγορές: «Εξοντώνουν τη μικρομεσαία αγροτιά»

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρώντας τα αντισηπτικά της νομοσχέδια θεωρεί ότι ήλθε η ώρα να εξοντώσει τη μικρομεσαία αγροτιά που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από τη διάθεση της παραγωγής της στις λαϊκές αγορές.

Φέρνει σχέδιο νόμου για διαβούλευση με το οποίο βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.Με αυτό ΤΟ ΈΚΤΡΩΜΑ πετάει έξω από τις λαϊκές τους μικρούς αγρότες παραγωγούς. Οδηγεί τις λαϊκές αγορές στα νύχια των αρπακτικών και των μεγάλων εταιρειών τροφίμων.Δεν υπάρχουν πλέον άδειες παραγωγών είτε επαγγελματιών,υπάρχουν πλέον θέσεις και αυτές κοστίζουν, πλειοδοτούνται σ’αυτούς που δίνουν τα περισσότερα,όπως στα πανηγύρια. Βάζει έτσι “εταιρείες”που δεν θα είναι τίποτα άλλο από τα γνωστά “αρπακτικά”του μόχθου των αγροτών και των καταναλωτών, δηλαδή:

1)Με το νέο σχέδιο νόμου δίνεται η διαχείριση των λαϊκών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση των λαϊκών πανελλαδικά.

2)Οι θέσεις θα μπαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε τρία χρόνια για παραγωγούς και τέσσερα για επαγγελματίες.

3)το σπουδαιότερο δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς και νομικά πρόσωπα, δηλαδή εταιρείες, να έχουν ποσοστό 5% από τις θέσεις  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4)Γίνεται επαναφορά του άθλιου μέτρου της ασφαλιστικής, φορολογικής, δημοτικής ενημερότητας.

5)καταργεί τις επιτροπές των λαϊκών αγορών,εξαιρεί εκπροσώπους των παραγωγών και των επαγγελματιών από τους σχεδιασμούς και αποφάσεις. Αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποσυρθεί.  Δεν θα ανεχθούμε την εκτέλεση των μικρών παραγωγών και καλλιεργητών.

Καλούμε τα σωματεία των παραγωγών και των επαγγελματιών που είναι στις λαϊκές να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτό το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ. Εμείς οι αγρότες παραγωγοί λαϊκών αγορών Καλούμε όλους τους συναδέλφους,τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο ενάντια στους αντιαγροτικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που παραδίδει τις λαϊκές αγορές σε εταιρείες καταστρέφοντας την παραγωγή της μικρομεσαίας αγροτιάς.Η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία βρήκε την ευκαιρία και νομοθετεί αντιδραστικές και αντιλαϊκές διατάξεις και παράλληλα συκοφαντεί τις κινητοποιήσεις των αγροτών των εργαζομένων,των φοιτητών και των υγειονομικών.

Θα μας βρει μπροστά της απέναντι στην ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος