FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για θέματα παιδείας

Ημερομηνία: 18-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το μόνο έργο που έχει επιδείξει το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση από τον Ιούλιο και έπειτα , είναι μια τιμωρητική διάθεση και αναίρεση βημάτων ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μεταξύ των οποίων και το τμήμα ΤΕΦΑΑ με έδρα τον Πύργο, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και στην εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων.

Επίσης επαναφέρει την βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων και κατά έκπληξη όλων μας αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των ΑΕΙ εγείροντας ερωτήματα.

Συγκεκριμένα στον νομό μας η σχολή ΔΟΕΜ-ΤΜ με έδρα τον Πύργο και το τμήμα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα υπολειτουργούν για τους εξής λόγους:

1. Έλλειψη καθηγητών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων και κινδύνου απώλειας εξαμήνου.

2. Έλλειψη διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων.

3. Τα σχέδια μεταφοράς των τμημάτων σε άλλες πόλεις ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των φοιτητών και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εμείς σαν νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πιστεύουμε στο αγαθό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του νέου πανεπιστημιακού τμήματος ΤΕΦΑΑ και στην άμεση στελέχωση σε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό των τμημάτων στον Πύργο και στην Αμαλιάδα.

Θέτουμε προ των ευθυνών τους, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νόμου Ηλείας και κάθε εμπλεκόμενη αρχή και καλούμε κάθε δημοκρατικό νεολαίο σε δημιουργία μετώπου απέναντι στα σχέδια μιας ανίκανης και τιμωρητικής κυβέρνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος