FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας: «Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!»

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών από τις «ψευδο-εκλογές»
-Καταθέτουν συντονισμένα τις παραιτήσεις τους οι «υποψήφιοι»

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς, τους «υποψήφιους» στις εκλογές παρωδία ανάδειξης αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους ώστε συντεταγμένα να κατατεθούν στη Διεύθυνση Α/θμιας Ηλείας, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συντεταγμένα καταθέτουμε τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε. για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.). Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των  Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Ο Σ.Ε.Π.Ε. Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας καλεί τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρεται να έχουν «εκλέξει» αιρετό, σύμφωνα με τα συνημμένα έγγραφα και τους πίνακες που ανακοίνωσε η ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, να καταθέσουν στο Σύλλογό μας τις παραιτήσεις όλων των «υποψηφίων» τους, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 8-1-2021, ώστε με τη σειρά μας να τις καταθέσουμε στη Διεύθυνση Π.Ε Ηλείας. Στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., το Δ.Σ. του Συλλόγου θα προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μας μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Καλούμε τα μέλη μας να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση  να  καταθέσουν αιτήσεις για τακτικά μέλη στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος