FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζομένους από το ΑΡΜΑ

Ημερομηνία: 11-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την στήριξη και την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πύργου εκφράζει το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας  καλώντας την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να πάρει θέση για όλα όσα συμβαίνουν ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί τον αυταρχικό όπως χαρακτηρίζει διοικητή ότι οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται ούτε τρομοκρατούνται.

Στην ανακοίνωση τους με τίτλο: «Γ.Ν. Πύργου: Ο «Άριστος» Διοικητής, μετά τις Διώξεις κατά Γιατρών, σε νέα «κατορθώματα» κατά των Εργαζομένων και του Σωματείου. Θα τον μαζέψει κανείς;» επισημαίνουν:

«Οι «Άριστοι» Διοικητές της Ν.Δ αντί να έχουν προτεραιότητα την αντιμετώπιση της Πανδημίας covid, την ενίσχυση των Νοσοκομείων με Προσωπικό, την απαραίτητη  χρηματοδότηση και την αναγκαία συνεννόηση και κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους, δυστυχώς έχουν επιλέξει το δρόμο της αυταρχικής συμπεριφοράς και της ποινικοποίησης των Εργαζομένων και των εκπροσώπων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι ο Διοικητής του Γ.Ν Πύργου, ο οποίος  πλέον στρέφεται κατά  και των Εργαζομένων του Δ.Σ του Σωματείου.

Αφού έστειλε στον Εισαγγελέα(!!)  τους «ήρωες» Γιατρούς της Παθολογικής που τόσους μήνες κρατάνε όρθια τη Κλινική υπερβάλλοντας εαυτόν και τις αντοχές τους, επέλεξε με μια ακατανόητη απόφαση, πέραν της λογικής, να επιλέξει τη σύγκρουση με τους Εργαζόμενους, προκαλώντας την οργή τους και την αγανάκτηση. Μετα λοιπόν  και την  απόφαση  των ιατρών της παθολογικής κλινικής για μαζικές παραιτήσεις  καταγγέλοντας   ένα κλίμα  αυταρχισμού και διώξεων σειρά πήραν οι  λοιποί εργαζόμενοι..

Με απόφαση του, με πρόσχημα γελοίες δικαιολογίες, αποφάσισε τον εξοστρακισμό των οχημάτων των Εργαζομένων από τους χώρους του Νοσοκομείου, εκτός των Γιατρών και κάποιων στελεχών του Νοσοκομείου. Πέρα από τον προφανή απαράδεκτο «ταξικό» και προσβλητικό χαρακτήρα της απόφασης, διαμορφώνοντας έτσι 2 κατηγορίες Εργαζομένων, προκαλεί και την λογική η απόφαση αυτή του κ. Διοικητή, όταν δεν υπάρχουν σχετικές αιτιάσεις που να την νομιμοποιούν. Προφανώς η μόνη εξήγηση που μπορεί να σταθεί, είναι ότι με την απόφαση αυτή ο κ. Διοικητής επέλεξε να «πουλήσει τσαμπουκά» και κατά του νέου Δ.Σ του Σωματείου, αλλά και να τιμωρήσει και τους εργαζόμενους για την επιλογή τους,  Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων και το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν ανακληθεί,  θα  καταργηθεί στη πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους .

Και ενώ θα  περιμέναμε μια πιο προσεκτική προσέγγιση της διοίκησης μετά τις τόσες προκλήσεις ,ήρθε η  χθεσινή απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά προς την εκλεγμένη πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας  την  εκπρόσωπο των εργαζομένων και κατά επέκταση τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πύργου  ως  :’’η τελευταία τρύπα του ζουρνά ’’ εξαιτίας εγγράφου που απέστειλε  το Δ.Σ. του συλλόγου στην επιτροπή λοιμώξεων,   προκειμένου να θέσουν προς συζήτηση  θέματα που άπτονται της προφύλαξης και ασφάλειας των εργαζομένων- συνοδών από την πανδημία  covid 19 .Eτσι αντιλαμβάνεται  η διοίκηση το ενδιαφέρον του σωματείου για  τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Να τον χαίρονται οι υπεύθυνοι που τον τοποθέτησαν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος