Μαθητές αποφασισμένοι για αποχή: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο γονέων του Δημ. Σχολείου Χελιδονίου

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού Σχολείου Χελιδονίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη αποχώρηση εκπαιδευτικού στα μέσα της σχολικής περιόδου και για την απουσία αντικαταστάτη για διάστημα τουλάχιστον δέκα ημερών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, προχθές πληροφορήθηκαν ότι ένας από τους δύο αναπληρωτές δασκάλους που υπηρετούν στο διθέσιο σχολείο, θα αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα προκειμένου να καλύψει άλλο κενό σε δημοτικό σχολείο του νομού και θα αναπληρωθεί σε δέκα ημέρες από άλλη εκπαιδευτικό που θα επιστρέψει από άδεια κύησης.

«Αφού ήρθαμε σε επαφή με την αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης Κ. Ασημακοπούλου Σωτηρούλα, ενημερωθήκαμε ότι για τις επόμενες 10 μέρες στο σχολείο θα υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός και έκτοτε θα επιστρέψει στη σχολική μονάδα η οργανικά τοποθετημένη μόνιμη εκπαιδευτικός, η οποία επιστρέφει από άδεια κύησης. Θεωρούμε άδικο να μείνουν τα δικά μας παιδιά χωρίς δάσκαλο για 10 μέρες για να αποκτήσουν δάσκαλο τα παιδιά κάποιου άλλου χωριού. Με ποιο κριτήριο. Επίσης, θεωρούμε εξίσου άδικο το γεγονός τρεις μήνες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους τα παιδιά να αλλάξουν δάσκαλο. Είναι αντιπαιδαγωγικό, διαταράσσεται η σύνθεση του σχολείου και η ψυχοσύνθεση των παιδιών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και επισημαίνουν ότι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα, προτίθενται να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο σχολείο του χωριού μας. Μια δεν στέλνουνε δάσκαλο, την άλλη μας αφήνουν χωρίς βιβλία και τώρα να μας συμβαίνει αυτό.Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, κατόπιν συζητήσεως, ομόφωνα αποφασίσαμε να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για τις επόμενες μέρες. Κύριο αίτημά μας να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου και να μην μετακινηθεί κανείς από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς, ώστε αυτό να μην έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.