FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση-απάντηση του Στ. Καννή στον Τ. Αντωνακόπουλο: «Ο δήμαρχος Πύργου θα αποδώσει στην οργή του λαού όσους διαφωνούν μαζί του»

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:

Ανακοίνωση-απάντηση του Στάθη Καννή στον Τάκη Αντωνακόπουλο, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Πρωινής» για την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Πύργου

Σε κυρίαρχο θέμα συζήτησης αναμένεται να εξελιχθεί η αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Πύργου, την οποία ανέδειξε με πρωτοσέλιδό της η «Πρωινή» την περασμένη Παρασκευή, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Στάθης Καννής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-απάντηση.

Ο κ. Καννής διατυπώνει τις αντιρρήσεις του για το υπό δημοπράτηση έργο και παράλληλα καταλογίζει εκ νέου «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» στον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις του στο σχετικό ρεπορτάζ για το έργο της ανάπλασης.

Δείτε αναλυτικά:

Στις 2 Μαΐου με αφορμή τις ανεπίτρεπτες ύβρεις που εκτόξευσε ο δήμαρχος εναντίον όσων διαφωνήσαμε αισθητικά με τις εορταστικές επιλογές του Δήμου για την Πρωτομαγιά, δημοσίευσα ένα άρθρο μου με τίτλο  «ΔΕN ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ».

Έκτοτε όμως, ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, με αποκορύφωμα την προχθεσινή δήλωσή του στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ότι “θα αποδώσει εις τη μήνι του λαού” αυτούς που έχουν μια άλλη άποψη για το έργο της ανάπλασης τμήματος της πλατείας Σάκη Καράγιωργα από το σιντριβάνι μέχρι και το Επαρχείο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος αναφέρεται σε εμένα. Απλώς δεν έχει το θάρρος να μιλήσει με τη γλώσσα της πολιτικής ευθύτητας. Εγώ είμαι εκείνος που έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου, όχι για το έργο, αλλά για τον απίστευτα πρόχειρο τρόπο υλοποίησης του.

Έχω το δικαίωμα να διαφωνώ, όταν θα δαπανηθούν 2,68 εκατ. ευρώ, με μια μελέτη μόλις 6 σελίδων!!

Έχω το δικαίωμα να ζητώ διαβούλευση και αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όταν το έργο αυτό θα χαρακτηρίζει την πόλη του Πύργου για τις επόμενες δεκαετίες.

Έχω το δικαίωμα να ζητώ την εναλλακτική ή την παράλληλη ένταξη στην ΟΧΕ ζωτικών έργων ουσίας για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Για όλα αυτά καθώς και για τις προτάσεις μου για το θέμα της ανάπλασης θα μιλήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξάλλου τις ίδιες ακριβώς ενστάσεις είχε και ο ίδιος ο δήμαρχος, όταν την 19-3-2018 μαζί με τον νυν Γ.Γ. του δήμου, ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν την υποβολή πρότασης για το συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο του σχετικού Επιχειρησιακού Προγράμματος (απόσπασμα της 78/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου:…. «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ανα.Σ.Α» κ.κ. Π. Αντωνακόπουλος και Ι. Βαρελάς καταψήφισαν το θέμα αναφέροντας ότι η πόλη δεν έχει ενημερωθεί για τις αλλαγές που υφίσταται και τόνισαν ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαβούλευση»  ΑΔΑ: Ω0ΓΔΩ17-ΑΥ4).

Ας εξηγήσει στους πολίτες πότε τους έλεγε την αλήθεια!!

Οι κυβιστήσεις του δημάρχου είναι πια γνωστές.

Εκείνο όμως, που θεωρώ υποχρέωσή μου είναι να διατρανώσω τη βαθιά μου αντίθεση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του δημάρχου.

Είναι αδιανόητο ο πρώτος πολίτης της πόλης να “αποδίδει στη μήνι”, δηλαδή την οργή του λαού, όσους θεωρεί ότι διαφωνούν με τις εκάστοτε απόψεις του. Και πώς αλήθεια προτρέπει τους συμπολίτες μας να εκφράσουν την οργή τους εναντίον των διαφωνούντων; Με δημόσια διαπόμπευση και ξυλοδαρμό ή δια εμπτυσμών και κουράς;

Είναι η πολλοστή φορά που ο δήμαρχος παρεκτρέπεται, χρησιμοποιώντας λόγο και ύφος που δεν τιμούν την πόλη, την οποία έχει ταχθεί να υπηρετεί ως πρώτος πολίτης της. Αυτή η συμπεριφορά του, όμως, δεν θα καταφέρει να στερήσει από το δημόσιο διάλογο την ανεμπόδιστη έκφραση όλων των απόψεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος