FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοινώνονται τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού ο Πύργος, Γεωπονική η Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 04-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-“Έκλεισε” η συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Σήμερα-αύριο, θα κατατεθεί προς διαβούλευση το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστημίου Πατρών που περιλαμβάνει την ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία.

Μετά από σειρά συσκέψεων με έντονες διαφωνίες μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, φαίνεται πως η συμφωνία επετεύχθη και το πολυπόθητο σχέδιο που θα προσφέρει επιτέλους στην Ηλεία τα Πανεπιστημιακά τμήματα που χρόνια επιδιώκει, όπως και κατ’ αποκλειστικότητα είχε παρουσιάσει η ΠΡΩΙΝΗ (1/2/19) αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο της Επιτροπής, συντάσσεται – στο μεγαλύτερο μέρος του- με τα όσα είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Πύργος, θα αποκτήσει όπως φαίνεται τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού, (ενδεχομένως Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής) με δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού και στην Αρχαία Ολυμπία ενώ η Αμαλιάδα, τμήμα Γεωπονίας που θα εντάσσεται στην υπο ίδρυση Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα σενάρια που ήθελαν αρχικά τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν προχώρησαν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από ακαδημαϊκούς ενώ και αυτά που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη συγχώνευση τμημάτων με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αν και κινούνταν σε σωστή βάση, δε προχώρησαν.

Οι Νομικοί του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την κατάρτιση του Πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει πανεπιστημοποιήσεις ΤΕΙ καθώς ο Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, επιθυμεί πάση θυσία, το σχέδιο μετά τη δημόσια διαβούλευση να ψηφιστεί απο τη Βουλή και να ενταχθούν τα νέα τμήματα στο Μηχανογραφικό του 2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος