FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Ηλείας για το έργο «Balkan Ideas Network for Sustainable Innovations in the Agro-Food Sector»

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στα πλαίσια του έργου “BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR – BALKANET” με ακρωνύμιο ‘’BALKANET’’ που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG V-B) BALKAN MEDITERRANEAN 2014-2020 το Επιμελητήριο Ηλείας πραγματοποίησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, διαδικτυακή συνάντηση για την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ δικαιούχων του έργου για την δράση 5.1.2.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα από Διαδικτυακή Πλατφόρμα και η σύνδεση πραγματοποιήθηκε από ειδικά εξοπλισμένο χώρο στην πόλη του Πύργου. Η Συνάντηση αφορούσε την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής στην περιοχή της Ηλείας με επιχειρηματίες από την περιοχή της Βουλγαρίας και της Αλβανίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Ηλείας διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν από την εξάπλωση της πανδημίας covid – 19 και για την καλύτερη ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων σε αυτή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες παρουσίασαν το αντικείμενο των εργασιών τους και τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν στην παραγωγή των προϊόντων τους. Την περιοχή της Ηλείας εκπροσώπησαν μία γαλακτοβιομηχανία και μία ποτοποιεία. Και οι δυο επιχειρήσεις παρουσίασαν τις δραστηριότητες τους και τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγική τους διαδικασία είναι προσανατολισμένη στην διατήρηση της παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων, σε συνδυασμό με την εισαγωγή νέων καινοτόμων πρακτικών. Επιπλέον οι επιχειρήσεις της Ηλείας είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις με άλλες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις από την Αλβανία και την Βουλγαρία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα BALKANET.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, ως διοργανωτής της συνάντησης στηρίζει τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων αγροδιατροφής για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με την απόκτηση τεχνογνωσίας μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα BALKANET

Το έργο BALKANET υλοποιείται από το Επιμελητήριο Ηλείας που είναι ο Επικεφαλής εταίρος (Leader Partner), τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τεσσάρων ακόμα εταίρων που προέρχονται από χώρες της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Τιράνων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων, το Επιμελητήριο της Βουλγαρικής πόλης Βράτσα, και την Εταιρεία Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, επίσης από την Βράτσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος